Στο εδώλιο οι αγρότες για τα επεισόδια στο λιμάνι του Ηρακλείου

Petite Perle 300×250

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου αναμένεται να καθίσουν σήμερα Τρίτη έντεκα αγρότες από την περιοχή της Ιεράπετρας και της Βιάννου, κατηγορούμενοι για τα επεισόδια τα οποία σημειώθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου τον Δεκέμβριο του 2016, κατά την προσπάθεια των αγροτών να φορτώσουν στα πλοία τα προϊόντα τους, ενώ ήταν σε εξέλιξη η πολυήμερη απεργία της ΠΝΟ.

Στο πλευρό των αγροτών βρίσκονται ο δήμαρχος Ιεράπετρας, ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γουλιδάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος και εντεταλμένος για θέματα Γιώργος Τσιφετάκης και ο Α. Πανταζής επικεφαλής δημοτικής παράταξης στην Ιεράπετρα, ενώ σημαντική θεωρείται και η ομόφωνη απόφαση που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας στηρίζοντας τους αγρότες για όσα έκαναν με στόχο την εφαρμογή του νόμου ασφαλείας.

Η πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, Κατερίνα Τσικαλουδάκη, υποστήριξε ότι οι κατηγορίες δεν ευσταθούν, καθώς, όπως ανέφερε, οι αγρότες «πέραν του ότι συμμετείχαν σε μια κινητοποίηση με στόχο να εισακουστεί το αίτημά τους να τοποθετηθεί πλοίο ασφαλείας, δεν προκάλεσαν ούτε ένταση ούτε συμμετείχαν σε επεισόδια».

«Οι παραγωγοί διεκδικούσαν το δίκαιο αίτημά τους, τα προϊόντα τους να φτάσουν στις αγορές και να μην σαπίζουν στα φορτηγά. Ήταν η ένατη μέρα απεργίας και η αγωνία τους ήταν κάτι παραπάνω από έντονη. Το να βρίσκονται αυτή την ώρα απέναντι στη Δικαιοσύνη για πρόκληση έντασης που ουδέποτε προκάλεσαν, είναι αδιανόητο» σημείωσε η κα. Τσικαλουδάκη.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο οι αγρότες οι οποίοι είχαν ταυτοποιηθεί από φωτογραφικό υλικό και βίντεο, είχαν λάβει διοικητικά πρόστιμα από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου, από 600 μέχρι 1.500 €, ανάλογα την περίπτωση.

Τα επεισόδια είχαν σημειώθεί στις 9 Δεκεμβρίου του 2016, όταν αγρότες είχαν έρθει σε αντιπαραθέσεις με ναυτεργάτες, διαμαρτυρόμενοι για την απεργία της ΠΝΟ λόγω της οποίας καθηλώθηκαν τα ευπαθή προϊόντα τους στην Κρήτη και σάπισαν στις αποθήκες.

Μερικοί αγρότες εξαγριωμένοι, προσπάθησαν να λύσουν τους κάβους του πλοίου το οποίο ήταν δεμένο λόγω της απεργίας των ναυτικών και ακολούθησαν επεισόδια ανάμεσα στους αγρότες και τους ναυτεργάτες, με αποτέλεσμα να καούν τα εκδοτήρια της ΑΝΕΚ τα οποία βρίσκονταν στο σημείο.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ