Συνάντηση Μενέλαου Μποκέα για την αξιοποίηση του "Χαϊνόσπηλιου" (φωτογραφίες)

Petite Perle 300×250

Με το διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού συλλόγου Καμαρακίου, την αρχαιολόγο Ιωάννα Ευσταθίου και το  γεωλόγο Αθανάσιο Αθανασίου από την Εφορία Αρχαιοτήτων Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού συναντήθηκε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

Παρών ήταν και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γιάννης Μαρκάκης με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρο Καλλέργη. Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί τόσο στον προαύλιο χώρο όσο και εσωτερικά του σπηλαίου και εξέτασαν από κοινού τρόπους αξιοποίησης του, ώστε να μπορεί να γίνει επισκέψιμος. Θα χρειαστούν να γίνουν κάποιες εξειδικευμένες μελέτες που θα δείξουν και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

Ο κ. Μποκέας δεσμεύτηκε να συζητήσει το θέμα στον Α.Κ.Ο.Μ.  σε συνάντηση που θα έχουν μαζί την ερχόμενη εβδομάδα που και χρηματοδοτεί τέτοιες δράσεις. Αυτό που τονίστηκε από όλους τους παριστάμενους είναι όποιο έργο θα γίνει στο μέλλον να είναι βιώσιμο και να συντηρείται προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Τέλος ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους δύο επιστήμονες για την ενημέρωση και υποσχέθηκε στους τοπικούς φορείς σύντομα να επισκεφθεί το "Χαϊνόσπηλιο" στο Καμαράκι.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ