SOS BOAK: Έστειλαν ηχηρό μήνυμα από την Αμμουδάρα (φωτογραφίες+video)

Petite Perle 300×250

Της Λίτσας Τσαντηράκη

Ένα ηχηρό μήνυμα έστειλε η ομάδα SOS BOAK από την Αμμουδάρα. Ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Τους οδηγούς για περισσότερη ευαισθητοποίηση και σεβασμό στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τους πολιτικούς για την κατασκευή ενός σύγχρονου οδικού δικτύου με ευρωπαϊκά πρότυπα, στα νέα παιδιά για χρήση ζώνης και κράνους.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα αδικοχαμένα θύματα του ΒΟΑΚ και την ευαισθητοποίηση των οδηγών ξεκίνησε νωρίς σήμερα το πρωί από το πάρκινγκ Σκλαβενίτη στην Αμμουδάρα, όπου αρχικά τοποθετήθηκε το ειδικό αυτοκόλλητο που σχεδιάστηκε από την ομάδα περνώντας και αυτό το δικό του μήνυμα, σε δεκάδες αυτοκίνητα.

Ακόμη δεν έχει φύγει το 2019 και η Κρήτη θρηνεί ήδη 55 νεκρούς. Όσο ένα μικρό χωριό δηλαδή. Για όλα αυτά τα θύματα της ασφάλτου και για να μη θρηνήσουμε κι' άλλα, δημιουργήθηκε η ομάδα SOS BOAK, η οποία αγκαλιάστηκε από χιλιάδες μέλη από την αγανάκτηση και την οργή για το δρόμο καρμανιόλα.

Στο πάρκινγκ βρέθηκαν και επαγγελματίες οδηγοί, με χιλιάδες ώρες οδήγησης στο ενεργητικό τους, οι οποίοι αντάλλαξαν τους προβληματισμούς τους και τις εμπειρίες τους με τα μέλη της ομάδας, αλλά και τις ανησυχίες τους για αυτά που αντικρίζουν καθημερινά στους δρόμους της Κρήτης και γίνονται αυτόπτες μάρτυρες σε ατυχήματα, αλλά και δυστυχήματα.

Η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι με δεκάδες αυτοκίνητα να διασχίζουν τον ΒΟΑΚ με αναμμένα φώτα και ταχύτητα όσο ορίζει ο ΚΟΚ, από την Αμμουδάρα με τελικό προορισμό τα Λινοπεράματα, το πιο ασφαλές σημείο του ΒΟΑΚ με διάζωμα.

Η ομάδα SOS BOAK ιδρύθηκε μέσω του Facebook από τον Αντώνη Παπανικολάου. Αρωγοί στην προσπάθεια η Βιργινία Καλυβιανάκη, η Μαρία Καραπιδάκη, ο Άρης Ναλετάκης και ο Γιώργος Γαϊτανόπουλος. Όλοι τους νέοι άνθρωποι, δραστήριοι και κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι που κουράστηκαν να ακούν και να διαβάζουν για τα θύματα της ασφάλτου και τον αιματοβαμμένο ΒΟΑΚ.

Πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, σηκώθηκαν από τον καναπέ και αποφάσισαν να αλλάξουν την οδηγική συμπεριφορά και να ακουστούν για να πάψουμε να μετράμε νεκρούς και θύματα οδικό δίκτυο της Κρήτης.

Σήμερα η ομάδα αποτελείται από 10.665 μέλη, ενώ οι δράσεις θα συνεχιστούν σε όλη την Κρήτη.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ