Παράπονα για την οδό Απολλωνίας στην Αμμουδάρα

Petite Perle 300×250

Παράπονα για τα σκουπίδια στην οδό Απολλωνίας θέλησε να εκφράσει μέσα από την "Φωνή Μαλεβιζίου" κάτοικος της περιοχής.

Ακολουθεί το κείμενο του αναγνώστη:

Διαμένω επί τους οδού Απολλωνίας στην Αμμουδάρα εδώ και 15 χρόνια περίπου. Με αφορμή ένα σημερινό περιστατικό θέλω να εκφράσω την αγανάκτηση μου για την περιοχή αυτή όπου διαμένω. Σήμερα το πρωί καθώς πήγα στους κάδους όπου βρίσκονται επί της οδού αυτής για να πετάξω τα σκουπίδια μου, διαπίστωσα ότι αυτοί ήταν γεμάτοι. Ξεχειλισμένοι δηλαδή. Σαν φιλότιμος και σωστός πολίτης αποφάσισα να πάω στον πλησιέστερο κάδο για να πετάξω τα σκουπίδια μου και όχι να τα αφήσω εκεί κοντά όπως το κάνουν οι υπόλοιποι. Υπόψιν σήμερα το πρωί τα σκουπίδια είχαν πιάσει σχεδόν τον μισό δρόμο. Φτάνοντας λοιπόν σε κάδους όπου βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων περίπου διαπίστωσα ότι οι κάδοι εκεί ήταν άδειοι και καθαροί. Με αφορμή λοιπόν αυτό το περιστατικό, θέλω να σας εκφράσω τα παρακάτω:

Είμαστε ένας δρόμος που μας αδειάζουν τα σκουπίδια όταν το θυμηθούν και φιλοτιμηθούν οι υπάλληλοι. Ο δρόμος μας είναι αδιέξοδο και δυσκολεύονται μάλλον οι οδηγοί να μπαίνουν και να αδειάζουν τα σκουπίδια.

Το σημείο όπου βρίσκονται οι κάδοι, τον τελευταίο μήνα τον έχουν κάνει χωματερή. Κάνουν ανακαίνιση σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και στο σημείο έχουν πετάξει στρώματα, ντουλάπια, κλαδιά και ότι άλλο σχετικό. Αν αυτό είναι παράνομο, οι αρχές είναι δύσκολο να βρουν ποιος το έκανε; Αναρωτιέμαι εγώ.

Στην είσοδο της οδού, βρίσκεται ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι όπου στην αυλή του βρίσκεται μία συκιά η οποία καλύπτει το μισό οδόστρωμα και δεν υπάρχει καμία ορατότητα για να στρίψεις δεξιά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματικής μας ακεραιότητα.

Στον δρόμος μας υπάρχουν τρεις ή τέσσερις στύλοι της ΔΕΗ, οπότε δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός με αποτέλεσμα να φοβόμαστε να κυκλοφορούμε με τα παιδιά μας στους δρόμους.

Όπως σας είπα μένω εκεί 15 χρόνια και δεν θυμάμαι ποτέ να είδα ένα περιπολικό να μπαίνει μέσα να κάνει μία περιπολία, παρόλο τα αρκετά κρούσματα κλοπών που υπάρχουν στα σπίτια εκεί. Να μου πείτε τώρα… που να μπω εκεί μέσα… που να κάνω στροφή… οπότε δεν υπάρχει κανένα αίσθημα ασφάλειας στον δρόμο και στα άτομα όπου διαμένουν εκεί.

Το 2019 κάνουμε αίτηση στον ΟΤΕ να βάλουμε τηλέφωνο, για να λειτουργεί ο συναγερμός δηλαδή, όχι για κάποιο άλλο λόγο καθώς δεν μας προστατεύει κανείς όπως σας πρωτοείπα και μας απαντούν ότι δεν υπάρχουν γραμμές… αν είναι δυνατόν…

Τα σπίτια μας δεν έχουν αποχέτευση παρόλο που η αρχική εγκατάσταση έχει γίνει από τις αρμόδιες αρχές, με αποτέλεσμα κάθε 15 μέρες να πληρώνουμε αυτοκίνητο για να μας αδειάζει τα λύματα.

Κάθε ένα μήνα περίπου υπάρχει και μία βλάβη στο δίκτυο υδροδότησης της οδού. Καθώς παρουσιαστεί το πρόβλημα και αφού ενημερώσουμε το δήμο μας, θα έρθει το συνεργείο να το φτιάξει αφού περάσουν 5 με 6 μέρες και αφού έχουν χαθεί εκατοντάδες κυβικά νερού. Όπως μας ενημερώνουν οι ίδιοι οι τεχνική του δήμου, το δίκτυο είναι παλιό, θέλει αντικατάσταση και γι' αυτό το λόγο κάθε λίγο και λιγάκι παρουσιάζει βλάβη. Αναρωτιέμαι λοιπόν εγώ;;;; δεν είναι προτιμότερο να το αντικαταστήσουν, παρά να έρχονται κάθε λίγο και λιγάκι να το επισκευάζουν αφού πρώτα έχει χαθεί τόσο νερό;

Τα τελευταία χρόνια όταν χειμωνιάζει, οι κάτοικοι που μένουν στην κάτω μεριά της οδού τρέμουν και κάνουν δεήσεις στο Θεό να μην ρίξει πολύ νερό. Ο δρόμος πλημμυρίζει, σπίτι που βρίσκονται στην μέση περίπου πλημμυρίζουν και πέρυσι πήγε να περάσει μία κοπέλα να πάει σπίτι της και από το πολύ νερό της κάηκε ο κινητήρας. Φανταστείτε στα καλά καθούμενα εκεί που πηγαίνετε σπίτι, να χρειαστεί να πάρετε και καινούργιο αυτοκίνητο…  

Όσο για το οδόστρωμα, την άσφαλτο και τις λακκούβες… ας περάσετε από το δρόμο (προσεκτικά βέβαια)  και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα… μπορούμε να πάρουμε δείγμα από το οδόστρωμα, να το πάμε στην αρμόδια υπηρεσία να αποφανθεί ποιας χρονολογίας είναι…

Με όλα αυτά τα παραπάνω οι δημότες όπου μένουμε εκεί, θα πρέπει να πληρώνουμε δημοτικά τέλη ή να μας πληρώνουν για να μείνουμε εκεί?

Υ.Γ. ο δήμος δεν είναι τυχαίο που επέλεξε να φιλοξενήσει εκεί, στον δρόμο εκείνο τους αλλοδαπούς. Όχι ότι έχω κάτι με τους δύστυχους αυτούς ανθρώπους, ίσα ίσα αυτοί φέρονται πολύ καλύτερα από τους δικούς μας μόνιμους όπου διαμένουν χρόνια εκεί. Το γεγονός αυτό υποδηλώνει το πόσο χαμηλά μας έχουν…

Δ. Κ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ