Στην Βουλή οι διαμαρτυρίες των Δαμαστιανών για τον Σταθμό Μετατροπής

Petite Perle 300×250

Παρέμβαση του Βασίλη Κεγκέρογλου

Με επίκαιρη ερώτηση του προς τo Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την επανεξέταση της απόφασης για εγκατάσταση σταθμού μετατροπής στη Δαμάστα Ηρακλείου.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

Όπως γνωρίζετε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης που γνωμοδότησε θετικά για τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου της μεγάλης ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής ως τμήμα του EuroAsia, ταυτόχρονα ήταν αρνητικό για την επιλογή της θέσης εγκατάστασης τoυ σταθμού μετατροπής στη Δαμάστα Ηρακλείου .

Επειδή η αλλαγή της θέσης από την αρχική στην Κορακιά και η επιλογή της Δαμάστας, όχι μόνο δεν έχει δικαιολογηθεί αλλά και φημολογείται ότι ήταν πολιτική κατεύθυνση του Υπουργείου επί Σύριζα.

Επειδή η θέση της Δαμάστας είναι εντελώς ακατάλληλη για ιστορικούς, περιβαλλοντικούς, και ευρύτερους οικονομικούς και αναπτυξιακούς λόγους αλλά και γιατί ουσιαστικά ανατρέπει την δέσμευση όλων των κυβερνήσεων για την μεταφορά των μονάδων παραγωγής από τα Λινοπεράματα στην Κορακιά (πλην του Σύριζα και του κ.Σταθάκη που υποστήριζε την παραμονή μονάδας ψυχρής εφεδρείας στα Λινοπεράματα) και

πειδή η προηγούμενη κυβέρνηση του Σύριζα απένταξε το έργο από την χρηματοδότηση των Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI) και αποφάσισε να το υλοποιήσει με εθνική χρηματοδότηση.

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

  • Προτίθεστε να δώσετε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, ως εποπτεύον Υπουργείο, κατεύθυνση επανεξέτασης της θέσης της Δαμάστας για την εγκατάσταση του σταθμού μετατροπής;
  • Τι έχετε πράξει ώστε το έργο να ενταχθεί στη χρηματοδότηση των Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI) και να μην πληρωθεί από τον Έλληνα φορολογούμενο, είτε μέσω ΠΔΕ είτε μέσω ΕΣΠΑ; »

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ