"Καθάρισε" στην επανάληψη και επέστρεψε στις νίκες ο εξαιρετικός Αλμυρός! (Πλούσιο φωτορεπορτάζ)

Petite Perle 300×250

Του Μάνου Κασαπάκη

Αποδίδοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, ο Αλμυρός επικράτησε με 2-0 της Μινωικής στο πλαίσιο της εμβόλιμης 9ης αγωνιστικής για την Α1 ΕΠΣΗ.

Η ομάδα του Γαζίου θα μπορούσε να έχει σκοράρει από το πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο είχε δύο δοκάρια με τον Τοπούζη!

Ο Βασίλης Πλεσίτης «έχασε» στο ζέσταμα τον Κρις Ξενοκτιστάκη που αισθανόταν πόνο στο κεφάλι και τον αντικατέστησε στην ενδεκάδα με τον Μεντουδάκη. Αξίζει να σημειώσουμε πως τραυματίας αποχώρησε στο ημίχρονο του αγώνα ο Διονύσης Γεωργίου και στην θέση του πέρασε ο Δημήτρης Ζαφείρης.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και είχαν την πρώτη  καλή στιγμή στο 10ο λεπτό όταν από λάθος της άμυνας της Μινωικής, ο Απλαδάς σούταρε ψηλά άουτ. Έξι λεπτά μετά στο 16', μακρινό σουτ του Γιαλούση αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ. Τρία λεπτά μετά, πολύ καλή στιγμή για τον Αλμυρό με τη κεφαλιά του Απλαδά από καλή θέση να περνάει λίγο άουτ

Η πίεση του Αλμυρού συνεχίστηκε και στο στο 27' ατομική ενέργεια και σουτ του Κοιλιάρα, που απόκρουσε δύσκολα ο τερματοφύλακας της Μινωικής, ενώ αμέσως μετά στην επόμενη φάση, ατομική προσπάθεια και σουτ μέσα από την περιοχή από τον Τοπούζη όπου έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πουλάκη!

Η Μινωική βγήκε στην επίθεση και είχε μια πολύ καλή στιγμή με την συμπλήρωση 30' λεπτών, καθώς με την ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του Καστελλιανάκη ο Γεωργίου  αναγκάστηκε σε τεράστια απόκρουση , σε κόρνερ.

Και δεύτερο δοκάρι για την ομάδα του Γαζίου στο 35'… και πάλι με τον Τοπούζη που έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με δυνατό σουτ σε συνδυασμό με απόκρουση του Πουλάκη η μπάλα πήγε στο δοκάρι.  Τελευταία ευκαιρία για τα πρώτα 45' το σουτ από πολύ καλή θέση του Σακλαμάκη που είδε την μπάλα να περνάει άουτ στο 43ο λεπτό .

Στην επανάληψη ο Αλμυρός παρατάχθηκε αποφασισμένος να σκοράρει και να πάρει το παιχνίδι.

Όπερ και εγένετο αφού η επανάληψη ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους πορτοκαλί. Οι γηπεδούχοι με ένα μίνι – ξέσπασμα κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων. Η αρχή έγινε στο 51ο λεπτό με το καταπληκτικό μακρινό σουτ του Κοιλιάρα για το 1-0.

Ενώ δύο λεπτά αργότερα στο 53ο λεπτό με την δυνατή μονοκόμματη προσπάθεια του Απλαδά που έκανε το σουτ στην κίνηση διαμορφώθηκε το τελικό 2-0 για τον Αλμυρό.

Στα επόμενα λεπτά οι γηπεδούχοι πίεσαν ενώ ταυτόχρονα δεν πιέστηκαν στην άμυνα τους από την Μινωική, πανηγυρίζοντας ένα σημαντικό τρίποντο ενόψει και της δύσκολης συνέχειας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αλμυρός: Γεωργίου (λ.τ.46' Ζαφείρης Δ), Γιαλούσης, Ρουμπάκης, Αγαπάκης, Μονιάκης, Απλαδάς, Μεντουδάκης, Λυκούδης (59' Μαχαίρας), Κοιλιάρας (74' Σκουτέλης), Τοπούζης, Σακλαμάκης (46' Περογαμβράκης)

Μινωική: Πουλάκης, Καρούζος, Χατζηδημητρίου, Στακάκης (59' Ψαράς), Τσαμπουράκης, Διγενής, Γελαδάς (77' Ανδρεαδάκης) Στεφανής, Καστελλιανάκης, Πατσάκης (71' Καμαράτος), Κλίνης

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ