Πληρώνουμε τα τέλη αποχέτευσης τον "κούκο… αηδόνι" εξαιτίας των παράνομων συνδέσεων

Petite Perle 300×250

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Το ότι τα όμβρια ύδατα από τις ταράτσες των σπιτιών καταλήγουν στα φρεάτια των ακαθάρτων της ΔΕΑΥΜ είναι γνωστό, και είχε προσπαθήσει να το αντιμετωπίσει και η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΑΥΜ.

Ίσως μέχρι τώρα δεν είχε γίνει αντιληπτό από την κοινή γνώμη το μέγεθος του προβλήματος κι ότι εξαιτίας αυτού, οι κάτοικοι του Γαζίου, της Αγίας Μαρίνας και της Αμμουδάρας, πληρώνουν τα τέλη αποχέτευσης τον κούκο αηδόνι. Η εξήγηση είναι απλή. Τα όμβρια ύδατα που καταλήγουν στον βιολογικό καθαρισμό Ηρακλείου, κατά τους χειμερινούς μήνες από τις προαναφερόμενες περιοχές, εξαιτίας αυτής της "παράνομης σύνδεσης" έχουν τόσο τεράστιο όγκο που ξεπερνούν ακόμα και λύματα που καταλήγουν στο βιολογικό, την θερινή περίοδο όταν δουλεύουν φουλ τα ξενοδοχεία της περιοχής!

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Τάσος Λιαδάκης μιλώντας στη "Φωνή του Μαλεβιζίου", τόνισε ότι η Δημοτική Επιχείρηση Μαλεβιζίου, δεν μπορεί να πληρώνει τόσα χρήματα για την επεξεργασία χιλιάδων λυμάτων προς τη ΔΕΑΥΗ, που επί της ουσίας δεν είναι λύματα, αλλά λύματα ανακατεμένα με βρόχινο νερό που φεύγει από τις ταράτσες των σπιτιών.
Όλο αυτό το τεράστιο κόστος μετακυλίεται στο τέλος στους καταναλωτές που πληρώνουν φουσκωμένους λογαριασμούς στη ΔΕΥΑΜ αφού τα τέλη αποχέτευσης εκτινάζονται στα ύψη.

«Υπάρχουν φορές που τους χειμερινούς μήνες ο όγκος των λυμάτων το χειμώνα που δεν είναι ανοικτά τα ξενοδοχεία είναι σχεδόν διπλάσιος, από ότι το καλοκαίρι. Αυτό δεν έχει καμία λογική και δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια».

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Η ΔΕΑΥΜ, μέσω του προέδρου της, καλεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων μέσα σε 30 ημέρες να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνση των υδρορροών από τα φρεάτια αποχέτευσης.
Σε αντίθετη περίπτωση απειλούνται με πρόστιμα.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου ενημερώνει τους καταναλωτές ότι σύμφωνα με το άρθρο 4 του κανονισμού αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜ, οι υδρορροές των ακινήτων δεν θα πρέπει να καταλήγουν στα φρεάτια των ακαθάρτων.
Εντός ενός μηνός θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνση των υδρορροών από τα φρεάτια αποχέτευσης δεδομένου ότι ξεκινάει η χειμερινή περίοδος. Η ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου θα προχωρήσει σε έλεγχο και επιβολή αυστηρών προστίμων στην περίπτωση που διαπιστωθεί μη συμμόρφωση με τα ανωτέρω.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ
Λιαδάκης Αναστάσιος».

«Είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα με τα όμβρια ύδατα από το Γάζι, την Αμμουδάρα, και το Τσαλικάκι που καταλήγουν στα φρεάτια των ακαθάρτων, που πληρώνουμε πιο πολλά στη ΔΕΥΑΗ για την επεξεργασία στο βιολογικό καθαρισμό Ηρακλείου, από ότι το καλοκαίρι με τόσα ξενοδοχεία ανοικτά. Λυπάμαι αλλά αυτό θα σταματήσει. Αν δεν συμμορφωθούν οι ιδιοκτήτες που ευθυνοντα για αυτή την κατάσταση θα κληθούν να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα», είπε στη Φωνή του Μαλεβιζίου, ο κ. Λιαδάκης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ