Υποψήφιος με την παράταξη του Μ. Κοκοσάλη και του Γ. Κουράκη, ο Μ. Μποκέας για τις εκλογές στη ΠΕΔ Κρήτης

Τελευταία Ενημέρωση:

Στο ίδιο ψηφοδέλτιο και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τζεδάκης ως εκπρόσωπος για τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Μια δύσκολη αναμέτρηση θα είναι η αυριανή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των οργάνων της ΠΕΔ Κρήτης .

Ένα ισχυρό μπλοκ έχει δημιουργηθεί απέναντι στο δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και οι γνωρίζοντες κάνουν λόγο όχι απλά για ντέρμπι, αλλά για μάχη στήθος με στήθος.

Πριν το κλείσιμο των ψηφοδελτίων προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο και ζυμώσεις με τους δημάρχους να μπαίνουν και να βγαίνουν ή ακόμα και να αλλάζουν την τελευταία στιγμή πλευρά.

Υποψήφιοι με την Ανεξάρτητη Αυτοδιοκητική Κίνηση Δήμων της Κρήτης είναι ο Δήμαρχος Ηράκλειο Βασίλης Λαμπρινός και απο το Ηράκλειο συμμετέχει και ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

Αυτές οι εκλογές έχουν και τοπικό ενδιαφέρον καθώς ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, συμμετέχει ως υποψήφιος για το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ στο ψηφοδέλτιο “Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Κρήτης”.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι χθες το πρωί η συμμετοχή του δεν ήταν δεδομένη.

Αυτή έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής

Στο ίδιο ψηφοδέλτιο από το Ηράκλειο συμμετέχουν οι δήμαρχοι Αρχανών Αστερουσίων Μ. Κοκοσάλης , και Μινώα Πεδιάδος Εμμ. Φραγκάκης, ενώ από τους Δημοτικούς Συμβούλους συμμετέχει ο Γιάννης Κουράκης.

Εκτός από την πλειοψηφούσα παράταξη στο ίδιο στρατόπεδο είναι και η μείζονος αντιπολίτευση με επικεφαλής το Θανάση Κύρκο που ο ίδιος μπορεί μην είναι υποψήφιος, είναι όμως Δημήτρης Τζεδάκης αλλά για εκπρόσωπος της ΠΕΔ στην ΚΕΔΕ .

Απο το Μαλεβίζι αντιπρόσωποι είναι εκτός από το Δήμαρχο, οι Γιώργος Πετούσης Χαράλαμπος Κουστογιάννης, Θανάσης Κύρκος και Δημήτρης Τζεδάκης.

Αυτές οι εκλογές έχουν πολλές ιδιομορφίες που προέκυψαν από την απλή αναλογική.

Οι εκλέκτορες είναι 125 και αν υπάρξει αποδοχή μπορεί να επηρεάσει και το τελικό αποτέλεσμα.

Το Δ.Σ της ΠΕΔ Κρήτης αποτελείται από 21 άτομα, 13 δημάρχους και 8 δημοτικούς συμβούλους.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης δεν είναι δεσμευτικό να είναι δήμαρχος.

Τα ψηφοδέλτια δημοσιοποιήθηκαν από το cretalive και είναι τα εξής.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...