Με σημαντικό ρόλο το Μαλεβίζι στο νέο σχήμα της ΠΕΔ – «Με τιμά το αποτέλεσμα και τους ευχαριστώ όλους», δήλωσε ο Μενέλαος Μποκέας

Τελευταία Ενημέρωση:

Ο ρόλος της αντιπολίτευσης, του Ηρακλείου και της Δυτικής Κρήτης

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Το αποτέλεσμα των εκλογών της ΠΕΔ Κρήτης, και η πρωτιά του Μενέλαου Μποκέα μαζί με το Μανώλη Κοκοσάλη που ισοψήφησαν στις 56 ψήφους, 56 ψήφους έλαβε και ο Γιάννης Κουράκης,  δείχνει το σημαντικό ρόλο που θα έχει το Μαλεβίζι, στην ΠΕΔ Κρήτης.   

Πριν τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης Κρήτης, ο κ. Μποκέας, ξεκαθάρισε τις προθέσεις του, πρώτα  στο Δήμαρχο Ηράκλειου Βασίλη Λαμπρινό καθώς ήδη έχουν αναπτύξει μια  συνεργασία σε  τρέχοντα ζητήματα,  και μετά μπήκε στη μάχη με την Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Κρήτης   για πολλούς λόγους, πολιτικούς, γεωγραφικούς και ισχυρούς δεσμούς φιλίας που δεν θα μπορούσαν να τον πάνε απέναντι.

Το αποτέλεσμα των εκλογών που τον έφερε στην πρώτη θέση με 56 ψήφους,  δείχνει ότι αν και  ο κ. Μποκέας είναι νέος αυτοδιοικητικός είναι υπολογίσιμη δύναμη, αναγνωρίζονται οι ικανότητές του,  για αυτό και θεωρείται μεγάλη  επιτυχία το αποτέλεσμα αυτό που δείχνει ότι είχε μια  γενικότερη στήριξη από τους συναδέλφους του δημάρχους  και τους δημοτικούς συμβούλους.

Μεταφράζοντας κανείς τους αριθμούς φαίνεται ότι εκτός από την στήριξη που είχε από το Ηράκλειο, και την αντιπολίτευση του Δήμου Μαλεβιζίου,  οι εκλέκτορες  της δυτικής Κρήτης, πρώτα του Ρεθύμνου και μετά των Χανίων έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πρωτιά του, διότι τα προγνωστικά τον είχαν ανάμεσα στις πρώτες τέσσερις θέσεις.

Ο ίδιος μιλώντας στη «Φωνή του Μαλεβιζίου» είπε ότι το αποτέλεσμα αυτό είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο και επιτυχία για το Δήμο Μαλεβιζίου, διότι τα θέματα και τα ζητήματα  που θα μπουν στην ατζέντα για να παρθούν συλλογικές αποφάσεις  είναι πολλά: μεγάλη διασύνδεση, διαχείριση απορριμμάτων, χωροταξικό, προσφυγικό κ.α .  
«Η ΠΕΔ είναι ένας θεσμός που καλείται να ενισχύσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όλα τα ζητήματα. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες, και πρέπει συντεταγμένα και με συνεργασία να δούμε όλα τα μεγάλα θέματα όλα τα μεγάλα ζητήματα. Ο δήμος Μαλεβιζίου είναι ένας μεγάλος Δήμος, και ο ρόλος του είναι καθοριστικός».

Κληθείς να σχολιάσει το προσωπικό του αποτέλεσμα δήλωσε ότι είναι  μεγάλη τιμή για τον ίδιο  η στήριξή τους,  στο πρόσωπό του και τους ευχαρίστησε για αυτό.

Τα βάρος όμως από τον ίδιο δεν πέφτει στο προσωπικό αποτέλεσμα. « Ο Δήμος Μαλεβιζίου εμφανίζεται με σημαντικό ρόλο στην ΠΕΔ, και αυτό είναι μεγάλη επιτυχία.

 Αυτό επιδιώκαμε εξ ‘ αρχής και το είχαμε πει και προεκλογικά.

 Το Μαλεβίζι πρέπει να έχει ρόλο, θέση και λόγο, σε κάθε όργανο σε κάθε θεσμό»

Τις ευχαριστίες του εξέφρασε ξεχωριστά  στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης θανάση Κύρκο και στο Δημήτρη Τζεδάκη.

Στο ίδιο στρατόπεδο χωρίς να ήταν προσυμφωνημένο ήταν και η μείζονος αντιπολίτευση περίπου για τους ίδιους λόγους.

Επιπλέον ο  Θανάσης Κύρκος θέλει να χαράξει τη δική του πορεία, ως επικεφαλής παράταξης.

Μπορεί ο Βασίλης Λαμπρινός και ο Κώστας Μαμουλάκης να ήταν μαζί, όμως αυτό ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Ο  ίδιος για προσωπικούς λόγους δε συμμετείχε ως υποψήφιος όμως έχει αναπτύξει σχέσεις με πολλούς αυτοδιοικητικούς καθώς ήδη έχει εμπειρία από την πορεία του στα κοινά.

Ο Δημήτρης Τζεδάκης που συμμετείχε ως υποψήφιος εκπρόσωπος της ΠΕΔ Κρήτης στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, μπορεί να μην εξελέγη έκανε μια αξιοπρεπή παρουσία δεδομένου και του ανταγωνισμού.

Σε αυτή τη μάχη μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων οι δύο πλευρές βρέθηκαν στον ίδιο δρόμο με κοινό  γνώμονα έναν,  το Μαλεβίζι.       

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...