Στο 37ο μαραθώνιο της Αθήνας ο δημότης Μαλεβιζίου Ανδρέας Ζαχαριουδάκης!

Petite Perle 300×250

Του Μάνου Κασαπάκη

Ο μαραθώνιος είναι ένα αγώνισμα που συνεχώς «κερδίζει» πόντους στην προτίμηση του κόσμου, αφού είναι ένα άθλημα που μπορείς να το συνδυάσεις με όμορφη θέα και τοπία της εξοχής.
Σε αυτό το πλαίσιο ένας δημότης Μαλεβιζίου, ο Ανδρέας Ζαχαριουδάκης έλαβε μέρος στον 37ου Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που έγινε την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, ξεκινώντας από τον Τύμβο του Μαραθώνα, με περίπου 20.000 δρομείς να έχουν δηλώσει συμμετοχή! 

Ο Ανδρέας Ζαχαριουδάκης, Επιμελητής Οφθαλμολογικής κλινικής στο Βενιζέλειο πραγματοποίησε εξαιρετικό χρόνο αφού ολοκλήρωσε την προσπάθεια του με χρόνο 3:41:00. 

Ο χρόνος του αλλά και ο τερματισμός του, τον γέμισαν με δάκρυα χαράς και συγκίνηση για όλη την προσπάθεια που κατέβαλε.. λέγοντας πως η επιβράβευση αυτή είναι ένα πολύ καλό κίνητρο. 

Ο ίδιος μίλησε στην «Φωνή Μαλεβιζίου» μετά την πρωτότυπη για τον ίδιο εμπειρία και δήλωσε χαρακτηριστικά: "Τέτοιες εμπειρίες ζωής και στόχοι δεν είναι ακατόρθωτοι για τους περισσότερους. Μέσα σε 2 χρόνια από λίγο περπάτημα που ξεκίνησα, αγάπησα το τρέξιμο και τόλμησα να κυνηγήσω ψηλούς στόχους. Σίγουρα χρειάζεται να νικήσουμε το καθισιό , την καθημερινότητα (πάντα υπάρχει χρόνος και αντοχή πέραν της δουλείας). Η δυσκολία είναι να σηκωθούμε από τον καναπέ να βρούμε ένα άθλημα που μας αρέσει και στη πορεία η βελτίωση και η ευεξία θα μας σπρώχνουν. Σίγουρα όσο προχωράς χρειάζεται ενημέρωση (όσο προπόνηση τόσο και διάβασμα), υποστήριξη από γνώστες του αθλήματος, στήριξη από την οικογένεια και καλή παρέα".

Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που ο Ανδρέας Ζαχαριουδάκης λάμβανε συμμετοχή σε μαραθώνιο με το «μικρόβιο» να το κολλάει εδώ και περίπου τρία χρόνια πίσω όταν έβλεπε ανθρώπους να τρέχουν στην παραλιακή κάνοντας jogging.

Θεωρεί πως το δρομικό κίνημα διαδίδεται με ταχύτητα και πως ο μαραθώνιος αλλά το τρέξιμο στην γενικότερη μορφή του είναι μια διαδεδομένη τάση που αξίζει κάποιος να ακολουθήσει.

Στον μαραθώνιο της Αθήνας έλαβε συμμετοχή και ένας ακόμη Μαλεβιζιώτης, ο γυμναστής Αγησίλαος Σαρρής που επίσης έτρεξε για πρώτη φορά σε τέτοια διοργάνωση.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ