Φιλοξενία δημοφιλούς ουκρανικής τηλεοπτικής εκπομπής, δημοσιογράφων και blogger τον Οκτώβριο από την Περιφέρεια Κρήτης για την προβολή του νησιού

Petite Perle 300×250

Στα πλαίσια του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής έτους 2019 και με δεδομένη την εστίαση της στρατηγικής τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Κρήτης στην έννοια της εμπειρίας και της ανακάλυψης για τον επισκέπτη, η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης υλοποίησε σειρά στοχευμένων δράσεων φιλοξενίας (press trips) βιωματικού κυρίως χαρακτήρα για τους προσκεκλημένους τον Οκτώβριο, σε συνεργασία με γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Ρουμανία, την Αυστρία και τη Γερμανία.

Ειδικότερα:

  • Σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Ρουμανίας η Περιφέρεια Κρήτης φιλοξένησε από 28/09-05/10/2019 τηλεοπτικό συνεργείο του πρώτου σε τηλεθέαση τηλεοπτικού σταθμού της Ουκρανίας «1+1», και συγκεκριμένα δημοσιογράφους από την καθημερινή πρωινή εκπομπή «Breakfast», η οποία κατέχει την πρώτη θέση στην πρωινή ζώνη με μερίδιο τηλεθέασης 15%. Η γαστρονομία, η οινική παράδοση, ο πολιτισμός, οι λαϊκές τέχνες, τα προϊόντα, οι δραστηριότητες στη φύση που προσφέρει η Κρήτη θα προβληθούν στην εν λόγω εκπομπή, την οποία παρακολούθησαν συνολικά 24 εκατομμύρια τηλεθεατές το 2018. 
  • Από 07 έως 14/10/2019  σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας  η Περιφέρεια Κρήτης φιλοξένησε Γερμανή blogger, η οποία διαχειρίζεται τη σελίδα "NordicFamily.de", μαζί με την 12χρονη κόρη της, για την προώθηση του τουρισμού δραστηριοτήτων για οικογένειες. Οι δυο φιλοξενούμενες απόλαυσαν μεταξύ άλλων καταδύσεις, περιπατητικές διαδρομές, θεραπείες ευεξίας και λοιπές δραστηριότητες τις οποίες θα προβάλουν μέσα από τη δημοσίευση άρθρων και αναρτήσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  • Σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας και την Aegean Airlines,  η Περιφέρεια Κρήτης φιλοξένησε μεταξύ 13-18 Οκτωβρίου συνολικά έξι δημοσιογράφους από δημοφιλή μέσα ενημέρωσης της Ουγγαρίας, οι οποίοι ξεναγήθηκαν και στους τέσσερις νομούς του νησιού, με στόχο τη γνωριμία με το πολυδιάστατο τουριστικό προϊόν του νησιού και τη συγγραφή άρθρων για το ουγγρικό κοινό.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης κ. Κυριάκος Κώτσογλου δήλωσε σχετικά:

«Κάθε δράση φιλοξενίας, αποτελεί μια ευκαιρία για την Κρήτη, να παρουσιάσει το τουριστικό της προϊόν. Ειδικά όταν πρόκειται για στοχευμένες δράσεις, με διακεκριμένους δημοσιογράφους που θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά, στην προβολή του προορισμού στη χώρα τους, η υποχρέωση να βιώσουν την βέλτιστη εμπειρία, είναι καθοριστική. Για την Περιφέρεια Κρήτης, κάθε τέτοια, "μικρή" σελίδα Τουρισμού, είναι μια μεγάλη πρόσκληση για να δείξουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι οικοδεσπότες.»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ