Μοναδική εμπειρία για τους μαθητές του Γυμνασίου Γαζίου

Petite Perle 300×250

Το Γυμνάσιο Γαζίου επιλέγει ανάμεσα σε δεκάδες σχολεία της χώρας, για να συμμετάσχει στο πρωτοποριακό πρόγραμμα θεατρικής παιδείας που υλοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο.

Αυτή η κατάκτηση δεν είναι απλή.
Ο συναγωνισμός των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ήταν τεράστιος, αν αναλογιστεί κανείς ότι στη διαδικασία επιλογής, συμμετείχαν 112 σχολικές μονάδες, για να αναδειχθούν οι είκοσι (20). Από την Κρήτη συμμετέχουν δυο σχολεία.

Το Γυμνάσιο Γαζίου και το ΓΕΛ Ελευθερίου Βενιζέλου, Χανιών.
Συγκεκριμένα τα σχολεία συμμετείχαν στο Πρόγραμμα «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» (ΕΣΠΑ)για τη σχολική χρόνια 2019-2020. Σημειώνεται πως η συνέχιση του προγράμματος για την επόμενη σχολική χρονιά θα δώσει νέες ευκαιρίες καθώς και τη δυνατότητα στις σχολικές μονάδες που συμμετείχαν φέτος στη διαδικασία επιλογής να ανανεώσουν τους σε επόμενες προκλήσεις.
Την ευθύνη της υλοποίησης του, στο Γυμνάσιο Γαζίου έχει η εκπαιδευτικός Μαρία Κυριακάκη.

Σε ανάρτησή της η κ. Μαρία Κυριακάκη αναφέρει:

Πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία για τα παιδιά μας, καθώς με υλικά το θεατρικό παιχνίδι και τον αυτοσχεδιασμό, αλλά και μέσα από δεξιότητες όπως είναι η συνεργατικότητα, η πρωτοβουλία, η παρατηρητικότητα, η ομαδικότητα και η υποχωρητικότητα θα δημιουργήσουν τη δική τους πρωτότυπη παράσταση, που θα παρουσιαστεί στο τέλος της χρονιάς.

Με αυτόν τον τρόπο θα βάλουν το δικό τους λιθαράκι σε αυτό που ονομάζουμε δημιουργικό και γεμάτο προοπτικές σχολείο! Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την εμψυχώτρια μας από το Εθνικό Θέατρο, κ. Γιούλη Τσαγκαράκη, για το όμορφο και ξεχωριστό απόγευμα που μας προσέφερε.

Κατάφερε από την πρώτη στιγμή να κερδίσει το ενδιαφέρον των παιδιών, τα οποία έφυγαν ενθουσιασμένα. Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω ολόψυχα την Υπεύθυνη των Σχολικών Δραστηριοτήτων, κ. Αγγελική Ζαχαράτου, για την επιμονή της να κάνω αίτηση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά και για την αμέριστη συμπαράστασή της!

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ