Τιμή στους Ήρωες του Πυροσβεστικού Σώματος

Τελευταία Ενημέρωση:

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών, όπως έχει χαρακτηριστεί η 12η Νοεμβρίου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Το Πυροσβεστικό Σώμα τιμά τους Πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας, η κοινωνία μας τιμά τους Ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για να μας προστατέψουν, για να σώσουν ζωές και περιουσίες.

Με σεβασμό και ταπεινοφροσύνη, όπως ακριβώς αρμόζει στους γενναίους του τόπου μας, θυμόμαστε ότι και η Κρήτη έχει πληρώσει τον δικό της φόρο αίματος, έχει τους δικούς της Ήρωες.

Ας είναι η μνήμη τους αιωνία κι ας μην θρηνήσει ποτέ ξανά θύματα η μεγάλη Πυροσβεστική οικογένεια.»

Η Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών καθιερώθηκε το 2006, σε ανάμνηση του πρώτου νεκρού πυροσβεστικού υπαλλήλου, του Δόκιμου Πυροσβέστη Κων/νου Πούλιου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της 12ης Νοεμβρίου 1942.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...