Στην ΕΑΣΗ και στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας σήμερα ο Νίκος Ηγουμενίδης

Petite Perle 300×250

Νίκος Ηγουμενίδης: "Χρειάζονται προσεκτικά βήματα και ψύχραιμες ενέργειες για την προστασία του κρητικού ελαιολάδου"

Τα κρίσιμα ζητήματα του πρωτογενή τομέα και των ελαιοπαραγωγών – με κύριο το ζήτημα του δάκου στην ελαιοπαραγωγή – βρέθηκαν στο επίκεντρο των σημερινών συναντήσεων του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη.

Αρχικά, ο Νίκος Ηγουμενίδης επισκέφτηκε τα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Σταύρο Γαβαλά και τον ΔΣ Γιώργο Λαμπράκη. Στο τραπέζι βρέθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και κυρίως το τρέχον ζήτημα της διαφύλαξης της φήμης και της ποιότητας του κρητικού ελαιολάδου, αλλά και της προστασίας και ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών.

Ο βουλευτής ενημερώθηκε για την σημερινή εικόνα της ελαιοπαραγωγής και των ζημιών από την διαφαινόμενη εμφάνιση του δάκου και του γλοιοσπόριου ή συνδυασμού και των δύο, ενώ συζητήθηκαν εκτενώς όλες οι προτάσεις της Ένωσης για την προστασία του ελαιολάδου, καθώς και ζητήματα που αφορούν την λειτουργία της ίδιας της Ένωσης.

Εν συνεχεία, ο Νίκος Ηγουμενίδης συναντήθηκε με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας κ. Κωνσταντίνο Φωτάκη. Αντικείμενο της συνάντησης κυρίως και πάλι το ζήτημα της ελαιοπαραγωγής. Σημειώθηκε κατά τη συνάντηση ότι έχουν σταλεί για επίσημες αναλύσεις δείγματα και αναμένονται αποτελέσματα, ενώ επισημάνθηκαν και οι προηγούμενες αντίστοιχες εμπειρίες από Πελοπόννησο, αλλά και οι απαραίτητες ενέργειες στις όποιες έχει προχωρήσει η Περιφέρεια, καθώς επίσης και το ζήτημα των ελέγχων και των καλλιεργητικών μέτρων.  

Ο Νίκος Ηγουμενίδης επέμεινε στο θέμα της ανάγκης προστασίας του ελαιολάδου και της διαχρονικής φήμης του στο εξωτερικό, καθώς και σε προσεκτικά μέτρα και ψύχραιμες ενέργειες σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, αλλά και σε προσεκτική ανάλυση όλων των δεδομένων και αναλύσεων για τις επόμενες ελαιοκομικές περιόδους.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ