Χάρης Μαμουλάκης: Ελεύθερη πρόσβαση σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για τρίτεκνους και πολύτεκνους

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Την αναιτιολόγητη κατάργηση της δυνατότητας δωρεάν επίσκεψης σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για τα παιδιά τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, αναδεικνύει με ερώτησή του προς τους υπουργούς Πολιτισμού & Αθλητισμού και Οικονομικών, ο Βουλευτής ν. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης.

«Η πολιτική της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κινήθηκε με άξονα την προστασία της πολυμελούς οικογένειας και μάλιστα σε καθεστώς δημοσιονομικής αυστηρότητας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης τονίζοντας: «Η έμπρακτη στήριξη των πολυμελών οικογενειών, ειδικά σήμερα όπου υπάρχει διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος, είναι απαραίτητη για τη διαχείριση του δημογραφικού ζητήματος. Η κατάργηση μέτρων όπως αυτό της ελεύθερης πρόσβασης σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους χωρίς καμία αιτιολόγηση ή ανάγκη, σίγουρα δεν κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση».

Υπενθυμίζεται ότι το 2017, ο τότε Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είχε συγκροτήσει Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή με αντικείμενο εργασίας το Δημογραφικό, η οποία και κατέληξε σε συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις. Ανάμεσα σε άλλα μέτρα, είχε αποφασιστεί και η δωρεάν είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία για όλα τα μέλη των πολύτεκνων οικογενειών.

Σήμερα, η κυβέρνηση της Ν.Δ., χωρίς καμία αιτιολόγηση, καταργεί το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης σε οργανωμένους αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, μνημεία και μουσεία, στα παιδιά τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών που έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...