«Κατά λάθος ο δάσκαλος κλείδωσε τον μαθητή μέσα στην τάξη»

Petite Perle 300×250

Τι δήλωσε ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την πτώση του μαθητή από τον πρώτο όροφο σε σχολείο του Γαζίου, στη Φωνή του Μαλεβιζίου

Διευκρινήσεις για το τι ακριβώς συνέβη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου, το πρωί της Παρασκευής, και ένας μαθητής της β' δημοτικού κλειδώθηκε μέσα στην τάξη  με αποτέλεσμα να πηδήξει από το παράθυρο του πρώτου ορόφου έδωσε μιλώντας στη Φωνή του Μαλεβιζίου, ο προϊστάμενος της  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κώστας Θεοφάνους.

 Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από το σχολείο αλλά και το οικογενειακό περιβάλλον του μαθητή, που ευτυχώς φτηνά τη γλύτωσε με μια θλάση στο πόδι, ο δάσκαλος κατά λάθος κλείδωσε  μέσα στην αίθουσα τον μαθητή του.

Όπως ήδη έχει γράψει η Φωνή του Μαλεβιζίου, το ατύχημα συνέβη ενώ ήταν όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η γιορτή για το Πολυτεχνείο στην αυλή του σχολείου.

Τα παιδιά με το χτύπημα του κουδουνιού  μπήκαν μέσα στις τάξεις.

Ο κ. Θεοφάνους περιγράφοντας το γεγονός ανέφερε  ότι  ο  δάσκαλος στο συγκεκριμένο τμήμα  ζήτησε από τα παιδιά να βάλουν πάνω στα θρανία  τις  καρέκλες για να γίνει στη συνέχεια ο καθαρισμός της αίθουσας, από την  καθαρίστρια.  

Ο μικρός μαθητής καθυστέρησε, οι καρέκλες ήταν πάνω στα θρανία και ο δάσκαλος  χωρίς να δει ότι μέσα έχει μείνει παιδί, κλείδωσε την τάξη.

Το παιδί μάλλον πανικοβλήθηκε και όταν άνοιξε το παράθυρο αντί να καλέσει σε βοήθεια σκαρφάλωσε και έπεσε κάτω.  

Λίγα μέτρα πιο πέρα ήταν και η μητέρα του όπως ήδη έγραψε η Φωνή του Μαλεβιζίου.

Με την πτώση επικράτησε πανικός και οι εκπαιδευτικοί μαζί με  τη μητέρα μετέφεραν το μικρό μαθητή στο  Βενιζέλειο νοσοκομείο, χωρίς να καλεστεί το ΕΚΑΒ.

Ευτυχώς ο μικρός μαθητής δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ