Μαλεβίζι & βιώσιμος τουρισμός στην ατζέντα του Μενέλαου Μποκέα στη Ρώμη

Petite Perle 300×250

Το πλάνο του Δήμου προκειμένου το Μαλεβίζι να αποκτήσει τη δική του διακριτή τουριστική ταυτότητα στο πλαίσιο ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου, παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Διαμεσογεακής Επιτροπής της CPMR, (Διάσκεψη Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης) που πραγματοποιείται στη Ρώμη.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας συμμετείχε στην αποστολή της Περιφέρειας Κρήτης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργο Αλεξάκη.

Στη διάρκεια του συνεδρίου, στην ενότητα "Βιώσιμος Τουρισμός", παρουσιάστηκε η στρατηγική που χαράσσει ο Δήμος Μαλεβιζίου για την ταυτότητα του τουριστικού προϊόντος.

Έμφαση δόθηκε στις δράσεις που σχεδιάζονται για να γίνει πράξη η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα και του πολιτισμού με τον τουρισμό, μέσα από όρους βιωσιμότητας και αειφορίας, με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

 Τέλος, έγινε αναφορά στον προγραμματισμό του Δήμου για τη δημιουργία Τοπικού Συμφώνου για τον τουρισμό, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, τους πολιτιστικούς συλλόγους και αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις ομάδες παραγωγών και τα ξενοδοχεία της περιοχής. 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ