Πλήθος πιστών στο Φόδελε για τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου (φωτογραφίες- βίντεο)

Τελευταία Ενημέρωση:

Τα κεριά των πιστών φώτισαν τον υπέροχο βυζαντινό  ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου που βρίσκεται στο Φόδελε.

 Άρχισαν να καταφθάνουν νωρίς το απόγευμα για να παρακολουθήσουν το Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και στη  συνέχεια τον Όρθρο, την ευλόγηση  των άρτων και τη  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Καθηγουμένου της Μονής Αγίου Παντελεήμονος  Φόδελε,  Αρχιμανδρίτου  Παντελεήμονος.

Κρατούσαν λαμπάδες και άρτους.  

Κάθε χρόνο το Φόδελε συγκεντρώνει πλήθος πιστών  για να εορτάσει με  ιδιαίτερη λαμπρότητα την 21η Νοεμβρίου.

 Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου είναι μια σημαντική θεομητορική εορτή, την οποία εορτάζουν με σεβασμό και λαμπρότητα οι ορθόδοξοι πιστοί σε όλο τον κόσμο. Καθιερώθηκε γύρω στον 6ο αιώνα στην Ιερουσαλήμ με βάση την αρχαία παράδοση της Χριστιανικής Εκκλησίας.

Τα Εισόδια της Θεοτόκου καθιερώθηκαν ως εκκλησιαστική εορτή κατά τον 7ο αιώνα, πρώτα στην Ανατολή και πολύ αργότερα στη Δύση.

Τα Εισόδια της Θεοτόκου δεν αναφέρονται σε κάποιο από τα βιβλία της Καινής Διαθήκης, αλλά σε δύο Ευαγγέλια: το Πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου (κεφ. 6-7) και το Ευαγγέλιο του Ψευδο-Ματθαίου. Σύμφωνα με τα Ευαγγέλια, η Άννα και ο Ιωακείμ, οι ευσεβείς γονείς της Παναγίας, έπειτα από είκοσι χρόνια γάμου δεν είχαν αποκτήσει ακόμα παιδί. Η Άννα, παρακάλεσε το Θεό να τους χαρίσει ένα παιδί και εκείνη υποσχέθηκε ότι θα το αφιερώσει σε Εκείνον.  Πράγματι ο Θεός εισάκουκουσε τις προσευχές τους και τους ανάγγειλε με Άγγελο ότι η επιθυμία τους θα εκπληρωθεί. Η Άννα έμεινε έγκυος και μετά από εννέα μήνες απέκτησε κόρη, τη Μαριάμ (Μαρία).

Τρία χρόνια αργότερα οι ευσεβείς γονείς της Παναγίας την οδήγησαν στον Ναό για να τηρήσουν την υπόσχεσή τους. Η Μαρία ανήλθε μόνη της τα 15 σκαλοπάτια που οδηγούσαν στον Ναό και παραδόθηκε από τους γονείς της στα χέρια του ιερέα Ζαχαρία. Αυτός την αγκάλιασε, την ευλόγησε και είπε: «Εμεγάλυνε ο Κύριος το όνομά σου σε όλες τις γενεές. Με σένα θα ευλογηθούν τα έθνη και ο Κύριος θα λυτρώση τους υιούς του Ισραήλ». Στη συνέχεια την ανέβασε στο εσωτερικό του θυσιαστηρίου, όπου ο Θεός της πρόσφερε τη Χάρη του. Το νεαρό κορίτσι υπηρέτησε τον Ναό μέχρι τα 14 χρόνια του, οπότε αρραβωνιάστηκε τον Ιωσήφ και στη συνέχεια έγινε η μητέρα του Ιησού.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...