Γέμισε λύματα ο Γαζανός ποταμός – Φόβοι για κατσίγαρο (φωτογραφίες)

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Μαύρα νερά εντόπισαν κάτοικοι του Καβροχωρίου να τρέχουν από το ρέμα που διασχίζει το χωριό στην θέση “Περβόλια”

Της Λίτσας Τσαντηράκη

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής την προηγούμενη εβδομάδα τα νερά του ποταμού ήταν πεντακάθαρα, ενώ μετά και τη δυσωδία, είδαν το ποτάμι να έχει γεμίσει με μαύρα λύματα, τα οποία πιθανολογούν ότι είναι κατσίγαρος ή νερά από ξέπλυμα δεξαμενών που προέρχονται από κάποιο ελαιουργείο.

Πρόκειται για μέρος του Γαζανού ποταμού, ο οποίος ξεκινά από τον Κρουσώνα και διασχίζει τα χωριά Λουτράκι, Κορφές, Κεραμούτσι, Καβροχώρι, Καλέσα για να εκβάλλει στην Αμμουδάρα.

Οι φωτογραφίες της “Φωνής του Μαλεβιζίου” αποδεικνύουν τους φόβους των κατοίκων, οι οποίοι μιλούν ξεκάθαρα για «ασυνείδητους που έριξαν κατσίγαρο μέσα στον ποταμό”, αδιαφορώντας για τη ρύπανση και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος, καθώς ο κατσίγαρος και τα ξεπλύματα των δεξαμενών περιέχουν ουσίες, που όταν πέφτουν στο νερό δεσμεύουν οξυγόνο και το στερούν από τους ζωντανούς οργανισμούς.

Ως εκ τούτου, κάποιοι μάλλον συνειδητά αγνόησαν ότι είναι απαγορευμένη η απευθείας διάθεση των αποβλήτων ελαιοτριβείου στο υπάρχον αποχετευτικό δίκτυο και υπάρχει αυστηρή νομοθεσία για την ανεξέλεγκτη διάθεση των αποβλήτων στους φυσικούς αποδέκτες.

Το ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι να μην επαναληφθεί τέτοιου είδους περιστατικό, καθώς τα αγνώστου προελεύσεως λύματα ρυπαίνουν τον Γαζανό ποταμό και κατά συνέπεια τη θαλάσσια ζωή της Αμμουδάρας.

Για το θέμα ενημερώθηκε αργά το βράδυ το Α.Τ. Μαλεβιζίου, το οποίο θα προχωρήσει σε έρευνα.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...