Το μεσημέρι η κρίσιμη συνάντηση για το ελαιόλαδο με τον Μάκη Βορίδη στην Αθήνα

Τελευταία Ενημέρωση:

Στις 5 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα επισκεφθεί το Ηράκλειο

Για το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η κρίσιμη συνάντηση των εκπροσώπων της Περιφέρειας Κρήτης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη στην Αθήνα.

Στη συνάντηση από τους τοπικούς φορείς θα συμμετέχουν ο Αντιπεριφερεάρχης Πρωτογενούς Τομέα Μανόλης Χνάρης συνοδευόμενος από τους τέσσερις χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, Νίκο Συριγωνάκη (Ηράκλειο), Νίκο Καλογερή (Χανιά), Μαρία Λιονή ( Ρέθυμνο) και Γιάννη Γουλιδάκη (Λασίθι) .

Οι τοπικοί φορείς θα ζητήσουν πολιτική λύση για να αποζημιωθούν οι χιλιάδες ελαιοπαραγωγοί του νησιού που έχουν καταστραφεί από την ανεξέλεγκτη έξαρση του δάκου, εξαιτίας και των κλιματολογικών συνθηκών.

Επιπλέον θα τεθεί συνολικά το ΄θέμα του προγράμματος της δακοκτονίας και της υπό χρηματοδότησής του, όπως και άλλα κρίσιμα ζητήματα.

Ο κ. Χνάρης μιλώντας στη “Φωνή του Μαλεβιζίου” είπε ότι η Περιφέρεια Κρήτης πέρα από την πολιτική λύση που επιδιώκει συγκεντρώνει στοιχεία από επιστημονικά και ερευνητικά ιδρύματα για να τεκμηριωθεί ότι η ζημιά αυτή προκλήθηκε εξαιτίας των κλιματολογικών συνθηκών.

Επίσης ήδη έχουν σταλεί δείγματα ελαιόλαδου στο καθ’ ύλην αρμόδιο Ινστιτούτο το οποίο είναι το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.

Μετά από αυτή τη συνάντηση θα ακολουθήσει και άλλη, στην Κρήτη, αφού ήδη ανακοινώθηκε ότι ο κ. Βορίδης θα βρίσκεται στο νησί στις 5 Δεκεμβρίου για να γίνει ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έθεσε το θέμα της καταστροφής της ελαιοπαραγωγής τις προηγούμενες ημέρες στις Βρυξέλλες, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, απόρροια της κλιματικής αλλαγής.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...