Ο Μενέλαος Μποκέας για την παγκόσμια ημέρα ενάντια στη βία κατά των γυναικών

Petite Perle 300×250

Το δικό του μήνυμα για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών δίνει ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, αναφέροντας:

«Σπάστε τη σιωπή, το φόβο, την αδιαφορία. Η βία κατά των γυναικών σκιάζει υπόκωφα εκφάνσεις της προσωπικής ή και επαγγελματικής ζωής. Αλλάζει όψεις και μετασχηματίζεται ανάλογα με τις συνθήκες και το κοινωνικό περιβάλλον.

Ευθύνη όλων μας να μην κλείνουμε τα μάτια. Η ισχυροποίηση των μηχανισμών ευαισθητοποίησης, πρόληψης και στήριξης είναι μονόδρομος. Από το σχολείο ως την Πολιτεία η ανάληψη δράσης για ένα ισχυρό δίκτυ κοινωνικής προστασίας και ενσυναίσθησης είναι η μόνη απάντηση».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Μαλεβιζίου στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών,  συμμετέχει ενεργά στην κοινή εκστρατεία ευαισθητοποίησης των Δήμων της Κρήτης.  Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από το φαινόμενο της έμφυλης βίας. Στην κατεύθυνση αυτή σήμερα 25 Νοεμβρίου ο Δήμος Μαλεβιζίου σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου διανέμει προωθητικό υλικό στην πλατεία Μιχαήλ Κατσαμάνη μπροστά από το Δημαρχείο, στο Γάζι, καθώς και σε καταστήματα εστίασης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ