Το ύστατο χαίρε στο Γιώργο Δεικτάκη. Μεγάλη απώλεια για το Μαλεβίζι

Petite Perle 300×250

Σε κλίμα ανείπωτης θλίψης εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία για τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Δεικτάκη.

Ο αιφνίδιος θάνατός του βύθισε στο πένθος την οικογένεια, τους οικείους και φίλους του, αλλά και τους πολιτικούς "φίλους" και "αντιπάλους" ενώ δεκάδες είναι τα συλλυπητήρια μηνύματα που συνεχίζουν να καταφθάνουν από παντού.

Ο Γιώργος Δεικτάκης άφησε την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου οδηγήθηκε αφού υπέστη ανακοπή λίγο πριν τις 19.30 το απόγευμα του Σαββάτου ενώ βρισκόταν στο γήπεδο του ΟΦΗ για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση ΟΦΗ – ΑΕΚ.

Στην εξόδιο ακολουθία  στον Άγιο Μηνά παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Γιάννης Κουράκης, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης και πλήθος κόσμου από το χώρο της πολιτικής, του αθλητισμού, του πολιτισμού αλλά και ανώνυμοι άνθρωποι που είχαν γνωρίσει το Γιώργο Δεικτάκη.

Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Πρόεδρος της Ν.Ο.Δ.Ε. κ.Βαγγέλης Καρκανάκης εμφανώς συγκινημένος, ενώ στον εκλιπών αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου ο οποίος συνδεόταν με το Γιώργο Δεικτάκη με μία μακροχρόνια φιλία που ξεκινούσε από τα παιδικά τους χρόνια όπως ανάφερε σχετικά.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Δεικτάκης 

Ο Γιώργος Δεικτάκης με καταγωγή από τον Κρουσώνα, γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1946. Από μικρός του άρεσε το ποδόσφαιρο και εντάχθηκε στον ΟΦΗ, όπου αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής. Μετά το γυμνάσιο, σπούδασε Οδοντιατρική στην Ιταλία και τη Θεσσαλονίκη. Μετά τη στρατιωτική του θητεία ασχολήθηκε με την οδοντιατρική, όπου διέπρεψε.

Παντρεύτηκε με την Ειρήνη (Ριρίκα) και απέκτησαν δύο γιους: Τον Νίκο, που συνεχίζει στα βήματα του πατέρα του ως εξαίρετος οδοντίατρος και τον Γιάννη, που συνεχίζει κι αυτός στα βήματα του πατέρα του στην πολιτική.

Ο Γιώργος Δεικτάκης ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική από το 1984 και στις εκλογές του 1986 ο κουμπάρος του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (του βάφτισε τον Γιάννη) τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ (οι εκλογές τότε έγιναν με λίστα) στην τελευταία τιμητική θέση.

Στη διάρκεια της θητείας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού, ο Γιώργος Δεικτάκης διετέλεσε σύμβουλός του.

Βουλευτής με τη ΝΔ εξελέγη το 2000, το 2004 και το 2012. Επίσης το 2014 διαδέχθηκε στη Βουλή ως βουλευτής Ηρακλείου τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, που είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής.

Επίσης, ο Γιώργος Δεικτάκης διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης.

Ο εκδότης της Φωνής Μαλεβιζίου Σταύρος Στρατάκης και το προσωπικό της εφημερίδας εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Δεικτάκη.  

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ