Διαμαρτυρία για τις ομαδικές απολύσεις έξω από την Πειραιώς

Petite Perle 300×250

Πλήθος εργαζομένων της τράπεζας Πειραιώς διαμαρτυρήθηκε ενάντια στις ομαδικές απολύσεις νωρίς το πρωί έξω από τα κεντρικά γραφεία του ομίλου επί της οδού Αμερικής 4 στο κέντρο της Αθήνας.

Την κινητοποίηση διοργάνωσε η Ομοσπονδία των Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ) και τα σωματεία εργαζομένων της τράπεζας Πειραιώς μετά την απόλυση 24 εργαζομένων, οι οποίοι δεν δέχτηκαν να μετακινηθούν εθελοντικά από τη μονάδα RBU (διαχείριση «κόκκινων» δανείων) στη νέα εταιρεία Ιntrum Ηellas.

Η ΟΤΟΕ σε χθεσινή ανακοίνωσή της ζήτησε την άμεση ανάκληση των απολύσεων και τις χαρακτήρισε «αιτία πολέμου, με ευρύτερες κλαδικές διαστάσεις και αναπόφευκτα επιπτώσεις». 

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας συνάντησε σήμερα την Φώφη Γεννηματά, η οποία δήλωσε πως «ό,τι δεν έγινε στην καρδιά της κρίσης, γίνεται τώρα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η Τράπεζα Πειραιώς προχωρεί σε ομαδικές απολύσεις εργαζομένων Κίνηση που δημιουργεί κινδύνους για μαζικές απολύσεις στις Τράπεζες».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε «από την κυβέρνηση να παρέμβει τώρα, ώστε οι απολύσεις να ακυρωθούν. Αλλοίμονο αν οι Τράπεζες -που έχουν στηριχθεί με χρήματα του ελληνικού λαού – αφεθούν ασύδοτες και στα θέματα της απασχόλησης».

Η ΟΤΟΕ θα ενημερώσει επίσης την Έφη Αχτσιόγλου και αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, ενώ μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας που θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη. 

Πηγή: efsyn

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ