H προσχολική αγωγή τίναξε το δημοτικό συμβούλιο στον αέρα

Τελευταία Ενημέρωση:

Υψηλοί τόνοι μεταξύ Δημάρχου και πρώην αντιδημάρχου Παιδείας για την καταλληλότητα των νηπιαγωγείων  

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Περίπου τέσσερις ώρες συμπλήρωνε η αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ενώ τα έδρανα των δημοτικών συμβούλων είχαν σχεδόν αδειάσει, ο πρώην αντιδήμαρχος Μανώλης Παπαδομανωλάκης έθεσε την εξής ερώτηση προς το Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα.

«Επειδή βλέπω διάφορα  δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο περί ακαταλληλότητας των νηπιαγωγείων να μου πείτε τι πρόβλημα έχουν;»

Στο άκουσμα αυτής της ερώτησης ο κ. Μποκέας βγήκε έξω από τα ρούχα του και έχασε την ψυχραιμία του, απαντώντας σε υψηλούς τόνους με την εξής ερώτηση: « Η δική σας εικόνα ποια είναι τα παραδώσατε κατάλληλα ή ακατάλληλα;» Από εκεί ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι ερωτήσεων και απαντήσεων μεταξύ τους, με επίκεντρο ένα θέμα που καίει το Γάζι κι είναι οι  συνθήκες της προσχολικής αγωγής, που πολλές φορές έχει αναδείξει η  Φωνή του Μαλεβιζίου.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου έθεσε το θέμα του νηπιαγωγείου της Αγίας Μαρίνας, με αφορμή και την πρόσφατη επίσκεψη που έκαναν οι γονείς στο δήμο και  παρουσίασαν με γλαφυρό τρόπο τις συνθήκες  εκπαίδευσης 88 νηπίων, που βρέχονται είτε μέσα τις αίθουσες είτε προς τη διαδρομή τους, προς τις τουαλέτες.

Ένα  άλλο ζήτημα ήταν οι αντιδράσεις γονέων για το 2ο  νηπιαγωγείο Γαζίου.     

Ο κ. Μποκέας  ζητούσε επιμόνως  απαντήσεις από τον κ. Παπαδομανωλάκη που άνοιξε αυτό το μεγάλο ζήτημα στη λήξη της συνεδρίασης.

Για το εάν τα νηπιαγωγεία είναι κατάλληλα  ή όχι και τι εννοούμε κατάλληλο από τεχνικής απόψεως ή αν  όντως το κτήριο κάνει για σχολείο, γιατί δεν προετοιμάστηκε για την προσχολική αγωγή το Γάζι αφού είχε ένα χρόνο στη διάθεσή του, και πως μπορεί να θεωρηθεί μια σχολική στέγη κατάλληλη από την στιγμή που στάζουν οι αίθουσες με τη βροχή που τα νήπια δεν έχουν προαύλεια, που δεν είχε πόρτα το νηπιαγωγείο στο παράρτημα του 1ου δημοτικού σχολείο  κ.α

«Η κατάσταση της προσχολικής αγωγής είναι άθλια» κατέληξε ο κ. Μποκέας.

Ο κ. Παπαδομανωλάκης απάντησε ότι τα κτήρια των νηπιαγωγείων  είναι κατάλληλα καθώς έγινε έλεγχος από την τεχνική υπηρεσία.

Όσον αφορά στην προσχολική αγωγή παραδέχθηκε ότι ο Δήμος Μαλεβιζίου δεν ήταν έτοιμος και χαρακτήρισε τις  λύσεις που δόθηκαν ως λύσης ανάγκης.

«Ο Δήμος αναγκάστηκε» είπε ο κ. Παπαδομανωλάκης «αυτό το λέγαμε πάντα» συμπληρώνοντας ότι ωστόσο ότι η εικόνα στα νηπιαγωγεία δεν είναι η ικανοποιητική.

«Μην με προκαλείτε» είπε κάποια στιγμή ο κ. Μποκέας αναφερόμενος προφανώς σε όλους τους σχεδιασμούς που έγιναν πριν την ανάληψη της νέας δημοτικής αρχής  αλλά και στις συσκέψεις με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση για την προσχολική αγωγή.  

Μάλιστα προκάλεσε τον κ. Παπαδομανωλάκη αφού τα κτήρια είναι κατάλληλα την επόμενη φορά να πάνε μαζί στα σχολεία για να το πει στους γονείς.  

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχάλης Χουστουλάκης  έθεσε το θέμα της ακαταλληλότητας  του 1ου Δημοτικού Σχολείου και ζήτησε να γίνει προγραμματισμός και μελέτη για το εκπαιδευτικό μέλλον του Γαζίου.

Η όλη συζήτηση έγινε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Όταν κάποια στιγμή η κυρία Εύη Αποστολάκη είπε “να μην φωνάζουμε” ο κ. Μποκέας απάντησε ότι “δε δέχομαι υποδείξεις”.

Το θέμα αυτό πιθανότατα θα απασχολήσει σε ειδική συνεδρίαση το σώμα.   

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...