Κλείδωσε το ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Λονδίνο

Petite Perle 300×250

Οι ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ συναντώνται σήμερα και αύριο στο Ουάτφορντ κοντά στο Λονδίνο με την ευκαιρία της 70ης επετείου από την ίδρυση της Συμμαχίας με τον Τούρκο πρόεδρο να προαναγγέλλει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο περιθώριο της συνάντησης. Επιβεβαίωσε το τετ α τετ των δύο ηγετών η ελληνική κυβέρνηση. 

Νωρίτερα, λίγο πριν αναχωρήσει για το Λονδίνο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι τη συνάντηση ζήτησε η ελληνική πλευρά και όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα από ελληνικές κυβερνητικές πηγές οι δύο άνδες θα συναντηθούν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (16.30) παρουσία αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στη συνάντηση, θα είναι παρόντες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και η επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. 

Θυμίζουμε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον Αμερικανό πρόεδρο. 

Τις τελευταίες ημέρες το κλίμα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία έχει οξυνθεί εξαιτίας των προκλήσεων της Άγκυρας. Το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης και οι συνεχιζόμενες αμφισβητήσεις της ελληνικής υφαλοκρηπίδας έχουν προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του Ελληνικού υπουργείο Εξωτερικών που πλέον επισπεύδει τις διαδικασίες για οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Επέκταση των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία για την παραβατική της συμπεριφορά στην κυπριακή ΑΟΖ, με αφορμή τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, ζήτησε από την Αλεξανδρούπολη ο Αλέξης Τσίπρας, Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε, παράλληλα, κριτική στην κυβέρνηση για «αδράνεια και πολιτική κατευνασμού» και ζήτησε να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

⇒ Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει στις αρχές του νέου έτους ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ, στον Λευκό Οίκο, στις 7 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε η αμερικανική προεδρία. 

Efsyn.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ