Συνάντηση στις Βρυξέλλες της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Αλβανίας υπό την προεδρία του Μανώλη Κεφαλογιάννη

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε η τακτική συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αλβανίας υπό την προεδρία του Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Μανώλης Κεφαλογιάννης εξέφρασε τα πιο ειλικρινή του συλλυπητήρια  και τη συμπαράσταση του προς τον αλβανικό λαό για τα θύματα του πρόσφατου φονικού σεισμού που έπληξε την Αλβανία και άφησε πίσω του εικόνες καταστροφής. Ενώ τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να βοηθήσει και να συνδράμει την Αλβανία σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δόθηκε έμφαση στο ότι η Επιτροπή στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και των υπολοίπων χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και παροτρύνει την Αλβανία να συνεχίσει απαρέγκλιτα το δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Ιδιαίτερα στους τομείς του Κράτους Δικαίου, της Δικαιοσύνης, στην καταπολέμηση της διαφθοράς, στο σεβασμό των σχέσεων καλής γειτονίας  και στον πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων των μειονοτήτων όπως η Ελληνική Εθνική Μειονότητα.

Ο κύριος Μανώλης Κεφαλογιάννης συγκεκριμένα ανέφερε: « Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας αλλά πρέπει να συνεχίσει απαρέγκλιτα στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων στο Κράτος Δικαίου, στο σεβασμό των σχέσεων καλής γειτονίας και στον πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας» Μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην εδραίωση των δημοκρατικών θεσμών στην Αλβανία και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της και αυτή την προσπάθεια είμαστε αποφασισμένοι να την στηρίξουμε » .

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε, επίσης,  ότι η 14η Σύνοδος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Αλβανίας θα πραγματοποιηθεί στις 7 & 8 Απριλίου 2020 στα Τίρανα.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...