Χριστουγεννιάτικη γιορτή με μήνυμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαζίου

Petite Perle 300×250

Κατάμεστη η Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Της Λίτσας Τσαντηράκη

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έχει ήδη αρχίσει.

Μόλις 10 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα οι μαθητές του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαζίου παρουσίασαν στην κατάμεστη αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Τυλίσου πλήθος μουσικοκινητικών και θεατρικών δράσεων.

Αρχικά στη σκηνή ανέβηκαν οι Νεράϊδες και οι Καλικάντζαροι μεταφέροντας το μήνυμα της αγάπης, της ευτυχίας, της ελπίδας και της πίστης. Οι λιλιπούτειοι μαθητές με ιδιαίτερη χάρη και νάζι χόρεψαν, τραγούδησαν και έπαιξαν μουσικά όργανα κάνοντας περήφανους τους γονείς και τους συγγενείς τους, που απαθανάτισαν τοις μοναδικές στιγμές των παιδιών τους.

Στη συνέχεια ανέβηκαν στη σκηνή τα μαθητευόμενα καλικαντζαράκια που… μόνο καλοί μαθητές δεν ήταν.

Αν και οι δασκάλες τους έμαθαν όλες τις σκανταλιές που πρέπει να κάνουν στα σπίτια των ανθρώπων, αυτά ξέχασαν το μάθημα και αντί σκανταλιές, έκαναν μόνο καλές πράξεις. Μάζεψαν τα… μακαρόνια, τα μέλια από τα μελομακάρονα, σκούπισαν και σφουγγάρισαν. Κι αφού τακτοποίησαν τα σπίτια των ανθρώπων στη Γη, είπαν κι ένα – δυο τραγούδια!

Στη σκηνή ανέβηκαν οι μεγαλύτεροι μαθητές του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαζίου, γεμίζοντας την αίθουσα με ήχους κιθάρας και τραγούδια Χριστουγέννων. Οι μαθητές με τις καλλίφωνες μελωδίες τους "ταξίδεψαν" τους θεατές και κέρδισαν το πιο ζεστό χειροκρότημα.

Σειρά είχαν τα κρητικά. Λύρες και μαντολίνα συνόδεψαν τη χορωδία του Συλλόγου και όλοι μαζί είπαν τα κρητικά και βυζαντινά κάλαντα, ενώ για τέλος άφησαν τις κοντυλιές ξεσηκώνοντας τον κόσμο και τιμώντας την παράδοση.

Τέλος, στη σκηνή ανέβηκαν οι μαθητές της μικρής χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαζίου που τραγούδησαν έχοντας στην παρέα τους κι έναν εκλεκτό καλεσμένο… τον Άι Βασίλη!

Το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χρύσα Λυρώνη, ο πρόεδρος της Κοινότητας Τυλίσου Μανώλης Βασιλάκης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης και Γιάννης Άσπρης, αντίστοιχα και η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κεραμουτσίου Πόπη Θραψανιωτάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαζίου, ανάμεσά τους και η πρόεδρος Ελένη Ξυλούρη, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχία αυτής της μεγάλης γιορτής και ευχήθηκαν σε όλο τον κόσμο Χρόνια πολλά και καλές γιορτές!

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ