Έγινε… Δαμάστα στο δεύτερο ημίχρονο

Petite Perle 300×250

Του Αντώνη Στρατάκη

Μετά από ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο η Δαμάστα εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένη στο δεύτερο ημίχρονο και με ηγέτες τους δύο Πορτογάλους της νίκησε τον ΠΑΟΚ με 2-0.

Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν κάτω του μετρίου με τις δύο ομάδες να συναγωνίζονται ποια θα σηκώσει τη μπάλα πιο ψηλά.

Με την είσοδο του Μεϊρέλες στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου η Δαμάστα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της, άνοιξε το σκορ με τον Ρουμπάκη και λίγο μετά με φανταστικό σουτ ι σούπερ σταρ αυτής της ομάδας Μιγκές Ολιβέϊρα υπέγραψε τη νίκη της ομάδας του σκοράροντας όπως και με τον Ζαρό.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να αντιδράσει στη συνέχεια και η Δαμάστα κράτησε εύκολα το 2-0 με το οποίο η διαφορά από τον Αλμυρό που γκέλαρε κόντρα στη Γόρτυνα ανέβηκε στους 8 βαθμούς.

Στο 3' σέντρα του Ρουμπάκη εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι του Ολιβέϊρα άουτ.

Στο 8' κόρνερ του Μαρκάκη κεφαλιά του Παπαδομιχελάκη λίγο άουτ.

Στο 42' από φάουλ του Ρουμπάκη, ο Παπαδομιχελάκης από τη μικρή περιοχή με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 50' δυνατό συρτό σουτ του Καστελλιανάκη μέσα από την περιοχή, εκπληκτική απόκρουση του Κασμερίδη σε κόρνερ.

Στο 59' από ενέργεια του Καστελλιανάκη η μπάλα έφτασε στον Ρουμπάκη που από το ύψος της περιοχής πλάσαρε εύστοχα και έγραψε το 1-0.

Στο επόμενο λεπτό πλασέ του Παπαδιού η μπάλα ξυστά άουτ.

Στο 71' ο Ολιβέϊρα με φοβερό συρτό σουτ δέκα μέτρα έξω από την περιοχή έκανε το 2-0.

Στο 89' από πάσα του Χατζησεβαστού ο Στρατήγης σούταρε από κοντά και έσωσε ο Δημαράκης.

Συνθέσεις

Δαμάστα: Δημαράκης, Αποστολάκης, Δουλγεράκης(46' Βερούσι), Παπαδομιχελάκης, Αναστασιάδης, Αριστεινίδης(58' Μεϊρέλες), Μαρκάκης, Καστελλιανάκης, Ρουμπάκης, Τριανταφύλλου, Ολιβέϊρα(90' Γιαλυτάκης).

ΠΑΟΚ: Κασμερίδης, Απλαδάς, Χατζησεβαστός, Ξημεράκης, Γεωργόπουλος, Βασιλείου(70' Σκούφος), Πρικάκης(65' Καλομοίρης), Παπαδιός, Στρατήγης, Ανωγειανάκης, Μωραΐτης.

Έφαγαν καλά στο τέλος

Στο τέλος του αγώνα η διοίκηση της Δαμάστας δεξιώθηκε τον ΠΑΟΚ. Όλοι ξέχασαν το άγχος του αγώνα και τίμησαν δεόντως τα εδέσματα που ετοίμασαν οι υπεύθυνοι του κιλικίου μέσα σε πολύ καλό κλίμα.

Ο πρόεδρος της Δαμάστας Αντώνης Παπαδάκης από το γήπεδο πήγε κατευθείαν στο αεροδρόμιο αφού ταξίδεψε Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Κώστας Μπουμάκης με δήλωση του ευχαρίστησε τη Δαμάστα για τη φιλοξενία και όπως τόνισε επιφυλάχθηκε να την ανταποδώσει στο μέλλον.

Δηλώσεις προπονητών

Ο προπονητής της Δαμάστας Γιάννης Χατζησεβαστός δήλωσε:

« Έγινε ένα ντέρμπι αφού ξέραμε ότι παίζουμε με μία δύσκολη ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο πιο πολύ ασχοληθήκαμε με τον διαιτητή παρά κοιτάζαμε να παίζουμε ποδόσφαιρο. Και οι δύο ομάδες έπαιζαν με μεγάλες μπαλιές αλλά θεωρώ ότι η Δαμάστα στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε όπως ξέρει να παίζει και πήραμε δίκαια τη νίκη».

Άδικο θεώρησε στις δηλώσεις του το αποτέλεσμα ο προπονητής του ΠΑΟΚ Δημήτρης Βολονάκης.

«ήταν ένα δυνατό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες, θεωρώ ότι δεν αξίζαμε να χάσουμε αφού μόνο από στημένες φάσεις κινδυνεύσαμε. Στο πρώτο γκολ ήταν η μοναδική φορά που δεν αντέδρασε σωστά η άμυνα μας. Μετά ανοιχτήκαμε και δεχθήκαμε το δεύτερο γκολ αλλά αν και είχε ακόμα αρκετό χρόνο δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι ουσιαστικό.

Τώρα το ενδιαφέρον μας στρέφεται στον αγώνα της Τετάρτης για το κύπελλο».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ