Επιστολή Νίκου Ηγουμενίδη στους δημάρχους του Ηρακλείου για τα έργα του «Φιλόδημου»

by fonimaleviziou.gr

Τελευταία Ενημέρωση:

Νίκος Ηγουμενίδης στους δημάρχους του Ν. Ηρακλείου : Το Υπουργείο Εσωτερικών επιχειρεί να απαξιώσει τον ΦιλόΔημο

Με επιστολή του προς τους 8 δημάρχους του Νομού Ηρακλείου ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης ενημερώνει για τις προθέσεις της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών να καταργηθεί ο «ΦιλόΔημος» και επισημαίνει όλους τους ορατούς κινδύνους που αφορούν στα έργα του Νομού Ηρακλείου, ζητώντας παράλληλα ενημέρωση σε τυχόν εμπλοκές των υπό υλοποίηση έργων.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρεται στην τελευταία απάντηση του Υπουργού στον αρμόδιο τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργό Αλέξη Χαρίτση στην Ολομέλεια της Βουλής όπου «ουσιαστικά επιβεβαιώνονται οι προθέσεις του σημερινού Υπουργείου και μάλιστα χωρίς καμία πρόθεση υπαναχώρησης».

Όπως τονίζει αρχικά στην επιστολή του ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου, «το πρόγραμμα «Φιλόδημος» έχει εμπράκτως αποδειχθεί ότι παρουσιάζει ιδιαίτερα θετική επίδραση για το Νομό Ηρακλείου και για τις τοπικές κοινωνίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου».

Ο ίδιος αναφέρει ως εμβληματικό παράδειγμα το έργο της αντικατάστασης-επέκτασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου – πολλά τμήματα του οποίου έχουν σήμερα ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης. «Ένα έργο που οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στο «Φιλόδημο» και σε ένα καλά ολοκληρωμένο και μελετημένο χρηματοδοτικό σχήμα, σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο και τη ΔΕΥΑ Ηρακλείου».

Ο ίδιος μάλιστα μιλά για μια «σκόπιμη επιχείρηση απαξίωσης του προγράμματος»: «Παρά την προσπάθεια επικοινωνιακών εντυπώσεων, δεν τίθεται επί του πραγματικού κανένα ζήτημα αμφισβήτησης της χρηματοδότησης. Τα διαθέσιμα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων είναι μεγαλύτερα από το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού των έργων που έχουν ενταχθεί και έχουμε συνολικά στην επικράτεια 1,235 δισεκατομμύρια ευρώ εντάξεις έργων που αντιστοιχούν σε 502 έργα σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων τα 170 έργα, ύψους 450 εκατομμυρίων ευρώ, έχουν ήδη δημοπρατηθεί. Αντιθέτως, αυτό που υπάρχει είναι μια σκόπιμη επιχείρηση απαξίωσης του προγράμματος και κατ’ επέκταση και των έργων που έχουν ενταχθεί».

Απευθυνόμενος πάντα στους δημάρχους, ο Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρει: «Χωρίς καμία διάθεση κινδυνολογίας, αλλά με όχημα όλα τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεση μας, και με μόνο γνώμονα την αρχή της εμπιστοσύνης και της αναγκαίας συνέχισης όλων των έργων, θα ήθελα να ζητήσω όλο το επόμενο διάστημα, εκτός από την αναγκαία εγρήγορση για κάθε έργο, να θέσετε υπόψη μου οποιοδήποτε ζήτημα καθυστέρησης ή εμπλοκής που να αφορά τα έργα του «Φιλόδημου» που έχουν ήδη δρομολογηθεί».

Κλείνοντας την επιστολή του, υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτό να τεθεί σε κίνδυνο κανένα έργο: «Όλα τα έργα θα πρέπει να προχωρήσουν εκ μέρους του Υπουργείου χωρίς γραφειοκρατικά προσχήματα, με ταχύτητα και με όρους διαφάνειας. Ζητούμενο σήμερα να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση και υλοποίηση όλων των έργων του «Φιλόδημου» που αφορούν το Νομό Ηρακλείου».

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...