Κοινωνικό μέρισμα: Άνοιξαν οι ενστάσεις, δεύτερη ευκαιρία για τους απορριπτέους

Petite Perle 300×250

Άνοιξε απο χτες το πρωί η ειδική πλατφόρμα για τις ενστάσεις για όσους έχουν απορριφθεί στο koinonikomerisma.gr και δεν θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα 2019.

Ειδικότερα όπως έκανε γνωστό χθες το πρωί η ΗΔΙΚΑ στην πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα, «Το Αίτημα Ένστασης υποβάλλεται από τη σελίδα της αίτησης σε περίπτωση μη έγκρισης. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που δεν εγκρίθηκαν λόγω ΙΒΑΝ σύμφωνα με την ΚΥΑ Αριθμ. οικ. 2/89030/ΔΛΤΠ και έχουν ενημερωθεί σχετικά κατά την υποβολή της αίτησης» ενώ για τα αίτηματα ένστασης αναφέρει πως συγκεντρώνονται από την ΗΔΙΚΑ και θα διαβιβαστούν στην ΑΑΔΕ για περαιτέρω επεξεργασία.

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες για το πως μπορείτε να κάνετε ένσταση και να διεκδικήσετε εκ νέου το κοινωνικό μέρισμα:

μερισμα ενσταση
enstasi78

Ήταν κάτι που αναμενόταν από προχθες ωστόσο για τεχνικούς λόγους δεν κατέστη εφικτό. Χθες το πρωί, λίγο πριν τις 9, η ειδική πλατφόρμα ενστάσεων για το κοινωνικό μέρισμα άνοιξε και χιλιάδες απορριπτέοι μπορούν πλέον με απλά βήματα να καταθέσουν την ένστασή τους και έτσι να έχουν μία δεύτερη ευκαιρία για να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα ύψους 700 ευρώ.

Τα βήματα για την αίτηση

koinoniko merisma1
koinoniko merisma2
koinoniko merisma 3

Όπου υπάρχει εισοδηματικό κριτήριο αναμένεται κάποιοι εν δυνάμει δικαιούχοι να χάσουν το μέρισμα λόγω τεκμηρίων. Συγκεκριμένα στην απόφαση για το μέρισμα διευκρινίζεται ότι ως φορολογητέο εισόδημα θα υπολογίζεται το τεκμαρτό αν είναι μεγαλύτερο από το πραγματικό.

Πηγή: https://www.dikaiologitika.gr/

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ