Διαφήμισαν το ποδόσφαιρο Νέοι Αλμυρού-ΟΦΑΜ 3-2(pics)

Petite Perle 300×250

Του Αντώνη Στρατάκη

Παρακολουθώ ποδόσφαιρο γύρω στα 45 χρόνια και το ματς Νέοι Αλμυρού-ΟΦΑΜ 3-2 είναι μακράν το κορυφαίο που έχουν δει τα μάτια μου τόσα χρόνια στα γήπεδα.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε νικητές και ηττημένους γι' αυτό το φανταστικό παιχνίδι που έπαιξαν και καθήλωσαν τον κόσμο που το παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΟΦΑΜ επέβαλλε την ανωτερότητα του αλλά έπεσε πάνω σε ένα φοβερό τερματοφύλακα, τον Παγωμένο που έκανε φανταστικές αποκρούσεις μεταξύ των οποίων και το πέναλτι του Σκουλούδη.

Μέχρι και το 60' περίπου και πάλι ο ΟΦΑΜ φαινόταν να έχει τον έλεγχο αλλά η είσοδος στο παιχνίδι του αέρινου Σταύρου Καναβάκη άλλαξε τα δεδομένα αφού πέτυχε δύο γκολ, ζάλισε τους αντιπάλους του και συνέβαλλε στο να πετύχουν οι Νέοι Αλμυρού μια εκπληκτική νίκη επί μιας σπουδαίας ομάδας όπως είναι ΟΦΑΜ.

Μαζί με τους Παγωμένο, Καναβάκη, συγκλονιστικός ήταν και ο Χασουράκης που με ανεξάντλητες δυνάμεις έδωσε το έναυσμα για τη μεγάλη αντεπίθεση όταν ο ΟΦΑΜ προηγήθηκε με 1-2, αλλά γενικά όλοι οι παίκτες του Γιώργου Παναγιωτάκη ήταν υπέροχοι. Ο κόουτς με τις αλλαγές που έκανε έδωσε ώθηση στην ομάδα του σε ένα ονειρεμένο γι' αυτόν ντεμπούτο.

Στο 7' από γύρισμα του Ανδριαδάκη ο Μοχιανάκης πλάσαρε και απέκρουσε εντυπωσιακά ο Παγωμένος.

Στο επόμενο λεπτό ο Γιώργος Κεφαλογιάννης από καλή θέση μέσα στη περιοχή σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 13' ο Μοχιανάκης έβγαλε κάθετη στον Σκουλούδη που προσπάθησε να ντριπλάρει τον Παγωμένο ο οποίος έδιωξε τη μπάλα αλλά ο διαιτητής Καρατζάς είδε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Σκουλούδης και απέκρουσε ο Παγωμένος σε κόρνερ.

Στο 19' από φάουλ του Ξυπάκη ο Λευτέρης Κεφαλογιάννης με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Στο 30' από κόρνερ του Κολλαρετάκη, κεφαλιά του Σφακιανάκης στο δεύτερο δοκάρι και ο Μοχιανάκης από κοντά ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 35' εκπληκτικό μακρινό πλασέ του Μοχιανάκη και φανταστική απόκρουση του Παγωμένου.

Στο 42' φοβερή κάθετη του Λαδουκάκη, ο Σκουλούδης πλάσαρε αλλά ο Παγωμένος και πάλι απέκρουσε φανταστικά.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Σκουλούδης από δεξιά έδωσε πάσα γκολ στον Μοχιανάκη που σούταρε άουτ.

Στο 48' ο Καναβάκης έβγαλε μόνο του τον Λευτέρη Κεφαλογιάννη που πέρασε τον Σαμαριτάκη και απέναντι στο τέρμα σούταρε άουτ.

Στο 51' ο Μοχιανάκης με αριστερό διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά με υπόδειξη του βοηθού ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο 67' ο Μοχιανάκης είδε τον Παγωμένο μακριά από την εστία του και με ψηλοκρεμαστό έκανε το 1-2.

Στο 74' ο Καναβάκης με εκπληκτικό αριστερό σουτ ισοφάρισε σε 2-2.

Στο 79' σέντρα από δεξιά του Κατσαμάνη, Ψαλιδάκι του Χασουράκη απέκρουσε ο Σαμαριτάκης και ο Καναβάκης στο κενό τέρμα έγραψε το 3-2.

Στο 98' βολίδα του Χασουράκη, στο οριζόντιο δοκάρι η μπάλα.

Συνθέσεις:

Νέοι Αλμυρού: Παγωένος, Πλαΐτης(70' Κατσαμάνης), Κανάκης, Παπαδάκης, Τσικανδυλάκης, Λ. Κεφαλογιάννης, Κοτζαγιώτης(59' Χνάρης), Χασουράκης, Βελιβασάκης, Ξυπάκης(69' Σελαμάι), Γ. Κεφαλογιάννης(20' Καναβάκης).

ΟΦΑΜ: Σαμαριτάκης, Αεράκης, Κτιστάκης(85' Μαργαριτσανάκης), Κολλαρετάκης, Μουλακάκης, Λαδουκάκης, Σκουλούδης, Γενιτσαρίδης(59' Μυτάκης), Σφακιανάκης, Μοχιανάκης, Ανδριαδάκης(59' Κυριακάκης).       

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ