Με τσουχτερό κρύο και πολλά μποφόρ ο αγιασμός των υδάτων στο Λιμανάκι της Παντάνασσας (φωτ+video)

Petite Perle 300×250

Με τσουχτερό κρύο πραγματοποιήθηκε σήμερα ο Αγιασμός των Υδάτων παρουσία κόσμου, που αψήφησε την κακοκαιρία, στο Λιμανάκι της Παντάνασσας.

Έξι ήταν οι τολμηροί νεαροί που βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό, την ώρα που είχαν "ανοίξει" οι ουρανοί και η καταρρακτώδης βροχή έκανε όλους τους παρευρισκόμενους να καλυφθούν γρήγορα κάτω από τις ομπρέλες.

Οι μόνοι που δεν πτοήθηκαν και παρέμειναν στις θέσεις τους ήταν οι γενναίοι βουτηχτάδες.

Μετά τη βουτιά στην παγωμένη θάλασσα ο 39χρονος μηχανικός Ανδρέας Κουφάλης ήταν ο τυχερός που έπιασε το σταυρό. Μάλιστα, όπως ο ίδιος δήλωσε είναι η 5η φορά που βουτάει για την καθιερωμένη τήρηση του εθίμου.

Το "παρών" στην Αγία Πελαγία έδωσαν πλήθος εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου, ανάμεσά τους ο δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος Καλλέργης, οι αντιδήμαρχοι Γρηγόρης Φασουλάκης και Μιχάλης Αλμπαντάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Γιώργος Ρεράκης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μανώλης Γενναράκης, ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Τάσος Λιαδάκης και Γιάννης Βάμβουκας αντίστοιχα, η αντιπρόεδρος του ΔΟΚΑΠΑΜ Μαρίνα Βογιατζή, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάσης Κύρκος συνοδευόμενος από τον κ. Γιάννη Ντουλάκη, ο πρόεδρος και τα μέλη της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης, Γιάνης Άσπρης και Γιάννης Κοτσυφός.

Μετά τη ρίψη του σταυρού όλος ο κόσμος κεράστηκε από τους ερασιτέχνες αλιείς, ενώ ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου συνεχάρη τον γενναίο Ανδρέα Κουφάλη, δίνοντας του ένα χρυσό σταυρό, προσφορά του Δήμου Μαλεβιζίου και του προέδρου της ΜΑΕΔΗΜ Γιάννη Μαρή.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ