Διαψεύδει τη φημολογία για τη δημιουργία hot spot στο Φόδελε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

Petite Perle 300×250

Ο κ. Μποκέας ξεκαθαρίζει  ότι πέρα από το γεγονός ότι ο Δήμος είναι κάθετα αντίθετος με αυτή την προοπτική, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση ή πληροφόρηση που να αφορά στη δημιουργία κλειστής δομής στο Μαλεβίζι

Σε  κατηγορηματική διάψευση της φήμης που βάζει το Φόδελε στο πλάνο για τη δημιουργία hot spot, προχώρησε με δήλωσή του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

Ο κ. Μποκέας ξεκαθαρίζει  ότι πέρα από το γεγονός ότι ο Δήμος είναι κάθετα αντίθετος με  τη δημιουργία κλειστής δομής τύπου hot spot,  δεν υπάρχει καμία ενημέρωση ή πληροφόρηση που να αφορά στη δημιουργία κλειστής δομής στο Δήμο, και μάλιστα στο Φόδελε.

«Η φημολογία δημιουργίας κλειστής δομής τύπου hot spot στο Φόδελε, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Δεν έχουμε καμία σχετική ενημέρωση ή πληροφόρηση, που να επιβεβαιώνει μια τέτοια πιθανότητα.

Σε κάθε περίπτωση, για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι το προσφυγικό είναι ζήτημα που πρέπει να προσεγγιστεί με σοβαρότητα και ευαισθησία, αλλά με την επιτυχημένη μορφή του προγράμματος που υλοποιείται ως σήμερα στο νησί και όχι με τη μορφή κλειστών κέντρων.

Το θέμα αυτό μας έχει ήδη απασχολήσει στην ΠΕΔ Κρήτης και η θέση μας είναι διατυπωμένη με σαφήνεια.

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, υλοποιεί το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στο νησί με απόλυτη επιτυχία, χωρίς καμία επίπτωση στις τοπικές κοινωνίες και κυρίως με ανθρωπιστική προσέγγιση του ζητήματος.

 Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο σχεδιασμός φιλοξενίας ασυνόδευτων, που μας βρίσκει σύμφωνους», αναφέρει στη δήλωσή του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου.

Την ίδια ώρα ο Δήμος Μαλεβιζίου δεν  έχει καλεστεί ούτε στην κρίσιμη συνάντηση που θα γίνει απόψε στην Αθήνα για το προσφυγικό -μεταναστευτικό,  όπου έχουν προσκληθεί για να συμμετάσχουν  ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο   δήμαρχος   Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης,  και  ο αντιδήμαρχος Φαιστού, Γιάννης Φασομυτάκης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Γρηγόρη Νικολιδάκη.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ