Στον Αγιασμό των υδάτων στην Φλόριντα της Αμερικής παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης

Petite Perle 300×250

Στην ιστορική πόλη Tarpon Springs της Φλόριντα εορτάστηκαν φέτος τα άγια Θεοφάνια παρουσία του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκη.

Χιλιάδες άνθρωποι πλημμύρισαν την ελληνική πόλη νωρίς το πρωί στον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, για να λάβουν τα "φώτα" από τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, αλλά και για να καλωσορίσουν τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μετά την ιερή Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό των υδάτων, περπάτησαν όλοι μαζί στον ιστορικό βάλτο στο κέντρο της ιστορικής πόλης, όπου ο Αρχιεπίσκοπος, μετά τον Αγιασμό, πέταξε τον Σταυρό στη θάλασσα.

Δεκάδες νέοι κολυμβητές περίμεναν υπομονετικά στις βάρκες τους παρακολουθώντας με ευλάβεια την ιερή τελετή.

Όπως περιγράφει σε σχετική ανάρτησή του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο πρώην πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών και την Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής,Εμμανουήλ Βελιβασάκης, με καταγωγή από τον Καμαριώτη:

«Όταν ο Αρχιεπίσκοπος έψαλλε το «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε…» έπεσαν όλοι στα κρύα νερά του Μπαγιού, ψάχνοντας για τον Τίμιο Σταυρό. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ένας από τους κολυμβητές βγήκε στην επιφάνεια του νερού, κρατώντας τον λευκό ξύλινο σταυρό στο δεξί του χέρι.  Όλοι οι άλλοι κολυμβητές έσπευσαν να τον συγχαρούν.

Ο πρωθυπουργός από την αποβάθρα που στεκόταν ακριβώς δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο, φαινόταν βαθιά συγκινημένος από την όλη τελετή, αλλά και από την ιστορική της σημασία, καθώς είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέφθηκε τη Φλόριντα, ο τόπος στον οποίο κατοίκησαν οι πρώτοι Έλληνες στον νέο κόσμο, σχεδόν 300 χρόνια πριν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εθνάρχης Ελευθέριος Βενιζέλος επισκέφθηκε και το Tarpon Springs τα Θεοφάνια, ακριβώς πριν από 98 χρόνια, όχι ως πρωθυπουργός της Ελλάδας αλλά ως απλός Έλληνας πολίτης-επισκέπτης επειδή αναγνώρισε την τότε ανερχόμενη Δημοκρατία.

Ο κύριος Βελιβασάκης κλείνει την ανάρτησή του ως εξής: 

«Θα ήθελα να κάνω μια ευχή: Είθε το φως των Θεοφανίων να λάμψει πάνω από κάθε άνθρωπο, να φωτίζει τις δράσεις και τις πολιτικές των ηγετών μας με δικαιοσύνη, αγάπη, αλληλεγγύη για τους συνανθρώπους μας και με σεβασμό στο περιβάλλον. Καλή Φώτιση σε όλους μας!».

 · 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ