Κοινωφελή εργασία στα Κέντρα Υποδοχής: Θέμα χρόνου η παράταση του προγράμματος

Petite Perle 300×250

Στην έγκριση δέσμευσης ποσού ύψους 4 εκ. ευρώ προχώρησε ο ΟΑΕΔ για το 2020 για την παράταση του «προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, σε Τοπικά Συντονιστικά Κέντρα Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΤΟΣΚΕΔΠ) και δομές προσωρινής φιλοξενίας, μέσω Δήμων, Περιφερειών και της υπηρεσίας υποδοχής και ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής», για επιπλέον τέσσερις μήνες, όπως έχει εγκρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Στον εν λόγω πρόγραμμα απασχολούνται 1.690 ωφελούμενοι για την αντιμετώπιση των προσφύγων στη χώρα μέσω της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών πρώτης υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών, δεδομένης της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης που έχει προκαλέσει η εισροή προσφύγων στη χώρα κατά τα τελευταία έτη.

Η παράταση αποσκοπεί: στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων, στην αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της δημόσιας διοίκησης στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών ασύλου.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ