Νίκος Ηγουμενίδης: Να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού του Ηρακλείου

Petite Perle 300×250

Διαδοχικές συναντήσεις Ηγουμενίδη με τον Σύνδεσμο Μονίμων Εργατών και με τον Σύνδεσμο Λεμβούχων του Λιμένος Ηρακλείου

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Σύνδεσμο Μονίμων Εργατών και με τον Σύνδεσμο Λεμβούχων Αποσκευοφόρων Λιμένος Ηρακλείου πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, τονίζοντας ότι «η Κυβέρνηση το επόμενο διάστημα δεν θα διστάσει να προχωρήσει στην πλήρη παραχώρηση του λιμανιού» και σημειώνοντας παράλληλα ότι «θα πρέπει να δοθούν όλες οι μάχες για να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού και να προστατευθεί το σύνολο των εργαζομένων του».

Με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας που δεν αφήνουν περιθώρια σχετικά με τις προθέσεις της σημερινής Κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των 10 περιφερειακών λιμανιών της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του λιμένα Ηρακλείου, ο Νίκος Ηγουμενίδης έθεσε επιτακτικά το ζήτημα των αναγκαίων παρεμβάσεων όλες τις επόμενες ημέρες ενάντια στους σχεδιασμούς της πώλησης των μετοχών και της πλήρους παραχώρησης του Λιμένα Ηρακλείου.

Κατά τις συναντήσεις συζητήθηκαν οι επόμενες ενέργειες αναφορικά με τους σχεδιασμούς της σημερινής Κυβέρνησης, ενώ επιπλέον τέθηκαν από τους προέδρους και τους εργαζομένους των σωματείων αναλυτικά στο βουλευτή πλευρές των ζητημάτων που ταλανίζουν τους κλάδους τους.

Ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης επέμεινε ότι «το Λιμάνι του Ηρακλείου είναι στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη με στόχο την κοινωνική αποτελεσματικότητα υπέρ του Ηρακλείου και της Κρήτης, όπως και σημαντική οικονομική πύλη της χώρας και κόμβος για τις θαλάσσιες μεταφορές και τον τουρισμό σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο».

Κατά τη συνάντηση με τον Σύνδεσμο των Μονίμων Εργατών συμμετείχε ο Πρόεδρος Ξενοφώντας Σφακιανάκης, ο Γενικός Γραμματέας Βασίλης Βλαχάβας, ο Ειδικός Γραμματέας Μιχάλης Ρωμάνος και ο Αντιπρόεδρος Μανώλης Δασκαλάκης.

Ενώ κατά τη συνάντηση με τον ιστορικό Σύνδεσμο Λεμβούχων συμμετείχε ο πρόεδρος  Γιώργος Νταμπακάκης, ο Γραμματέας Γιώργος Γεωργαλής, καθώς και εργαζόμενοι.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ