Σε έξαρση η γρίπη – Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς

Petite Perle 300×250

Μετά το πρώτο κρούσμα γρίπης στην Κρήτη αρκετοί γονείς ανησυχούν για την υγεία των παιδιών τους – Τι λέει η παιδίατρος Ευαγγελία Μπαλωμενάκη

Η γρίπη είναι σε έξαρση αυτή την περίοδο και οι γονείς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί αναφορικά με τα συμπτώματα, προκειμένου να διαφυλάξουν την υγεία των παιδιών τους.

Όπως τόνισε στο flashnews.gr, η παιδίατρος Ευαγγελία Μπαλωμενάκη, τα συμπτώματα της γρίπης θα πρέπει να είναι γνωστά στους γονείς ώστε να μπορούν να τα αναγνωρίσουν και να πράξουν αναλόγως. Αν ένα παιδί έχει πυρετό και είναι νωχελικό, δηλαδή δεν είναι ζωηρό, δεν έχει όρεξη να φάει ή αντιμετωπίζει υπνηλία θα πρέπει να επισκεφθεί τον παιδίατρο της οικογένειας, ακόμα και από το πρώτο 24ωρο.

Παράλληλα, ένας πυρετός που δεν υποχωρεί για τρεις ημέρες, με το παιδί να είναι εξαντλημένο και να μην έχει την συνηθισμένη του διάθεση, θα πρέπει να θορυβήσει τους γονείς. «Οι γονείς δεν θα πρέπει να πανικοβάλλονται με την γρίπη. Δεν χρειάζεται να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης όλα τα παιδιά παρά μόνο όσα βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου, δηλαδή όσα αντιμετωπίζουν άσθμα ή άλλα χρόνια νοσήματα ή αν υπάρχει ένα νεογέννητο στο σπίτι θα πρέπει να εμβολιαστούν οι γονείς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κρήτη, πριν από λίγες ημέρες παρουσιάστηκε το πρώτο κρούσμα γρίπης ΑΗ3Ν2 σε έναν 17χρονο μαθητή, στον οποίο χορηγήθηκε άμεσα φαρμακευτική αγωγή ενώ νοσηλεύτηκε λίγες ημέρες στο νοσοκομείο. Μέσα στον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο θα εμφανιστούν όπως κάθε χρόνο και άλλα κρούσματα γρίπης, οπότε οι γονείς καλό είναι να προσέχουν.

Πηγή: flashnews.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ