Τρέχει η προθεσμία για την πράξη εφαρμογής

Petite Perle 300×250

Σε εξέλιξη η τελευταία φάση στην πολεοδομική ενότητα Αγίας Μαρίνας

Τη δεύτερη και τελευταία πρόσκληση για ενστάσεις αλλά και δηλώσεις ιδιοκτησίας επί της πράξης εφαρμογής για την Πολεοδομική Ενότητα της Αγίας Μαρίνας, έχει απευθύνει ο δήμος Μαλεβιζίου από τις 7 Ιανουαρίου. H σχετική προθεσμία λήγει στις 21 Ιανουαρίου.

Με τη διαδικασία αυτή ουσιαστικά μπαίνει στην τελική ευθεία η ένταξη αυτής της μεγάλης περιοχής στο Σχέδιο Πόλης, αφού επί της ουσίας γίνεται το τελικό ξεκαθάρισμα των ιδιοκτησιών, ιδιωτικών αλλά και του δημοσίου.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική πράξη αφού με την ολοκλήρωση της, θα μεταγραφούν οι ιδιοκτησίες στο υποθηκοφυλακείο και θα είναι όλα έτοιμα πριν ξεκινήσει η διαδικασία για το κτηματολόγιο.
Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η πρόσκληση δεν αφορά μόνο σε όσους ιδιοκτήτες διατυπώνουν ενστάσεις επί των πινάκων και διαγραμμάτων της Πράξης Εφαρμογής της Πολεοδομικής Ενότητας "Αγ. Μαρίνας" (Π.Ε 21), αλλά και όσους έχουν ακίνητα και μέχρι σήμερα δεν τα έχουν κάνει δηλώσεις ιδιοκτησίας.

Εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή διότι αν δεν γίνει αυτή η ενέργεια, τα ακίνητα θα φαίνονται ως αγνώστου ιδιοκτήτη.
Επίσης αυτή η πρόσκληση αφορά και όσους έχουν πλέον στην κατοχή τους ακίνητο που απέκτησαν είτε από κληρονομία, είτε από μεταβίβαση, είτε από αγορά ακόμα και όσους είχαν εξ αδιαιρέτου περιουσία και έκαναν τη διαδικασία με τα αυθαίρετα και έχουν πλέον την αυτοτέλεια της.

Γενικώς αφορά όλους τους πολίτες που στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν ακίνητο στο όνομά τους και δεν το δήλωσαν στην πρώτη πρόσκληση που είχε γίνει το 2017 ή από τότε μέχρι σήμερα προέκυψαν μεταβολές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη πρόσκληση είχαν κατατεθεί 50 ενστάσεις ενώ οι δηλώσεις ιδιοκτησίας ξεπερνούσαν τις 500.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας που είναι η κύρωση της Πράξης Εφαρμογής οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να εκδώσουν άδεια οικοδομής για το μη πυκνοδομημένο τμήμα, ενώ και ο Δήμος θα μπορεί να προχωρήσει στη διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων.

Η συγκεκριμένη Πολεοδομική Ενότητα ξεκινάει από το Lidl και το όριο της είναι η οδός Θριάμβου, που βρίσκεται στην Άνοδο. Εξαιρείται ο οικισμός του Αγίου Δημητρίου.

Περιλαμβάνει επίσης μέρος της περιοχής που είναι ο "Τζωράκης".
Ήδη το ενδιαφέρον είναι αυξημένο αλλά δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν θα υπάρξει μια μικρή παράταση καθώς η διαδικασία της ένστασης πρέπει να γίνει με μηχανικό και πολλοί είναι πολίτες που εκφράζουν φόβους ότι ίσως δεν προλάβουν.

Η πρόσκληση του Δήμου

Στη σχετική πρόσκληση του Δήμου ορίζει τα εξής:
Ο Δήμος ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ, καλεί τους ιδιοκτήτες, των οποίων τα ακίνητα, βρίσκονται εντός της εγκεκριμένης «Πολεοδομικής Ενότητας «Αγ. Μαρίνας» (Π..Ε..21) του Δήμου Μαλεβιζίου», να προσέλθουν στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας επί της πλατείας Μιχ. Κατσαμάνη στο Γάζι, προκειμένου να λάβουν γνώση των πινάκων και διαγραμμάτων της Πράξης Εφαρμογής (Π. Ε.). Όσοι διαφωνούν με τα στοιχεία της Π. Ε., θα πρέπει μέσα σε προθεσμία δέκα πέντε (15) ημερών από την τελευταία δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης – πρόσκλησης στις εφημερίδες, από 07-01-2020 έως 21-01-2020, να καταθέσουν ΕΝΣΤΑΣΗ πλήρως τεκμηριωμένη αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους ενίστανται και συνοδευόμενη με αποδεικτικά στοιχεία που στοιχειοθετούν τις αντιρρήσεις τους.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρα. 12 του Ν. 1337/83, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων της ως άνω περιοχής δεν έχουν υποβάλει μέχρι σήμερα δήλωση ιδιοκτησίας, θα πρέπει να την υποβάλουν στο παραπάνω διάστημα. Γίνεται γνωστό σε όλους τους ιδιοκτήτες, ότι αν δεν υποβληθεί Δήλωση Ιδιοκτησίας, α) είναι αδύνατη οποιαδήποτε δικαιοπραξία εν ζωή και αυτοδικαίως και απολύτως άκυρη, εφόσον πραγματοποιηθεί, β) δε θα χορηγείται άδεια οικοδομής στο ακίνητο και γ) στον Πίνακα της Πράξης Εφαρμογής το ακίνητο θα φαίνεται αγνώστου ιδιοκτήτη.

Undefine

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ