Ξεκινάει συνεργασία της 7ης ΥΠΕ και του Δήμου για θέματα υγείας -Ένας ακόμα ιατρός στην ΤΟΜΥ Μαλεβιζίου

Petite Perle 300×250

Στενή συνεργασία ξεκινά μεταξύ της 7ης ΥΠΕ και των Δήμων για  να ενισχυθούν τα θέματα της δημόσιας Υγείας.

Η Διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, εγκαινιάζει μια νέα πολιτική επιδιώκοντας να κάνει τους ΟΤΑ αρωγούς στην προσπάθεια αγωγής, προαγωγής της υγείας, πρόληψης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες την πρώτη της συνάντηση με τον δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα.

Η ίδια συνοδευόταν από τον υποδιοικητή Δημήτρη Αγαπίου και άλλα στελέχη, της Υγειονομικής Περιφέρειας και η συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου έγινε με την παρουσία αρμόδιων αντιδημάρχων και υπηρεσιακών.

Η ίδια μιλώντας στη "Φωνή του Μαλεβιζίου", δήλωσε ότι αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες για την υλοποίηση διαφόρων ενεργειών και προγραμμάτων για θέματα υγείας, καθώς από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι ο Δήμος είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με την 7η ΥΠΕ.

Στη συνέχεια η κυρία Μπορμπουδάκη επισκέφθηκε την  Τοπική Μονάδα Υγείας.

Η ΤΟΜΥ Μαλεβιζίου, είναι από τις πιο δυναμικές, καλείται να εξυπηρετήσει με τρεις ιατρούς τους περίπου 7000 πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της.

Για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται έχουν πλήρη γνώση τα στελέχη της 7ης ΥΠΕ, ωστόσο υπάρχουν προβλήματα και ελλείψεις.

Στο τραπέζι έχει ήδη μπει το θέμα τοποθέτησης ανελκυστήρα από την εξωτερική πλευρά του οικήματος για να μπορεί ο πρώτος όροφος να είναι επισκέψιμος από όλους, από άτομα με κινητικά προβλήματα, ηλικιωμένους και μητέρες με καρότσια.

Οι ασθενείς αυτοί εξυπηρετούνται και τώρα, με την μετακόμιση του ιατρού ή του προσωπικού στο ισόγειο.

Ένα άλλο θέμα είναι η στελέχωση με ιατρικό προσωπικό. Αυτή τη στιγμή τους κατοίκους εξυπηρετούν ένας παθολόγος, ένας γενικός ιατρός και μια παιδίατρος.

Σύμφωνα με την κυρία Μπορμπουδάκη η ΤΟΜΥ Μαλεβιζίου σύντομα θα ενισχυθεί με έναν ακόμα γενικό ιατρό.

Για όλα τα ζητήματα που ετέθησαν, η ίδια σημείωσε ότι θα υπάρχει στενή συνεργασία με τους αρμόδιους του κάθε τομέα ώστε να προχωρήσουν στο άμεσο μέλλον.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ