Ακόμα δεν έχουν πληρωθεί το δώρο και το επίδομα ΟΑΕΔ οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Το δώρο των Χριστουγέννων αλλά και το επίδομα του ΟΑΕΔ αναμένουν ακόμα οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό στο Ηράκλειο.

Το πρόβλημα αφορά κυρίως τους εγγεγραμμένους (εποχικά εργαζόμενοι στον χώρο του Τουρισμού) που κατέθεσαν τα χαρτιά τους από τις 22 Νοέμβρη και μετά.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, η καθυστέρηση οφείλεται στην υποστελέχωση του προσωπικού στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ της Νέας Αλικαρνασσού και του Ηρακλείου.

«Από αυτή την περίοδο και μετά οι εγγεγραμμένοι παραμένουν απλήρωτοι. Αντιλαμβανόμαστε πως όταν εγγράφονται καθημερινά 400 με 500 άτομα στον ΟΑΕΔ, ο όγκος είναι μεγάλος. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι οι συνάδελφοι πρέπει να είναι απλήρωτοι ως σήμερα. Για αυτό και ζητάμε να τους καταβληθούν τα χρήματα ως το τέλος της εβδομάδας», επισημαίνει ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης.

Εργατικό Κέντρο και το Σωματείο των ξενοδοχοϋπαλλήλων ζητούν από τους αρμόδιους να τακτοποιηθεί άμεσα το ζήτημα, την ώρα που περίπου 10.000 περισσότερα άτομα γράφτηκαν στα μητρώα του ΟΑΕΔ φέτος, σε σχέση με την περσινή χρονιά, καθώς από 39.000 έφτασαν τους 49.000.

Πηγή: www.efsyn.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...