Σύντομα ο ανάδοχος για το αντιπλημμυρικό του Γαζίου

Petite Perle 300×250

Σε 20 ημέρες, αν δεν υπάρξουν διαδικαστικές εμπλοκές, αναμένεται να προκύψει ο προσωρινός ανάδοχος για το έργο πνοής του Γαζίου, που είναι η  υλοποίηση της αντιπλημμυρικής προστασίας.

Η διαγωνιστική διαδικασία ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες με αρκετές εταιρίες να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την υλοποίηση  αυτού του  έργου.

 Ο προϋπολογισμός του είναι 6.1 εκατομμυρίων ευρώ, και τα 3.100.000 ευρώ είχαν εξασφαλιστεί από την προηγούμενη δημοτική Αρχή, από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Με τη νυν δημοτική Αρχή ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες των εγκρίσεων από τις υπηρεσίες και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής αφού θα καλύψει   μια μεγάλη περιοχή, από τα ανατολικά του Γαζίου μέχρι τα όρια με το Δήμο Ηρακλείου, με δυο κεντρικούς αγωγούς ομβρίων μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων, ένας από το ύψος των εγκαταστάσεων της Δ.Ε.Η. στο Τσαλικάκι μέχρι τη θάλασσα και ένας δεύτερος, από το ύψος των «Αρωματικών» στον Μεγάλο Λάκκο μέχρι τη θάλασσα.

Οι αναγκαίες παρεμβάσεις στην οδό 16 Μαρτύρων στο Τσαλικάκι θα γίνουν με ξεχωριστή εργολαβία, όπως στη "Φωνή του Μαλεβιζίου" ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Πετούσης.  

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ