Τα τρωτά σημεία της ΜΠΕ του ΑΔΜΗΕ για τη Δαμάστα ψάχνει να βρει ο Δήμος και το Πολυτεχνείο

Τελευταία Ενημέρωση:

Σε πανηγυρικό κλίμα η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας του Δήμου Μαλεβιζίου με το Πολυτεχνείο Κρήτης για τα ενεργειακά ζητήματα

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Η συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης θα θωρακίσει το Δήμο σε σχέση με τα ενεργειακά ζητήματα, είπε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας κατά τη διάρκεια της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας που έγινε μεταξύ τους.

Αν και η συνεργασία αυτή έχει ένα ευρύ φάσμα για θέματα ενεργειακά και περιβαλλοντικά, προτεραιότητα σε αυτή τη φάση είναι να αποτραπεί ο σχεδιασμός  για την εγκατάσταση του Σταθμού Μετατροπής στη Δαμάστα.  

Αυτή είναι  η προτεραιότητά μας,  είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Μποκέας πριν τις υπογραφές.

Ο ίδιος πριν τις συναντήσεις που θα έχει εκ νέου με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη και με τα στελέχη του ΑΔΜΗΕ, επιδιώκει να έχει και στα χέρια του ισχυρά χαρτιά που θα ενισχύσουν τη μάχη που είναι σε εξέλιξη για την αποτροπή των σχεδιασμών, και των πολιτικών αποφάσεων για την περιοχή της Δαμάστας.

 «Η επιστημονική τεκμηρίωση του Πολυτεχνείου  θα έρθει να μας φωτίσει τα σημεία εκείνα που δε γνωρίζουμε,  και να μας δώσει την  πληροφορία που χρειαζόμαστε για το έργο της σύνδεσης  του μεγάλου καλωδίου, με κύριο τη «διαμάχη» για το Σταθμό Μετατροπής στη Δαμάστα».  Το Πολυτεχνείο θα  αποτελέσει το  μόνιμο σύμβουλο,  για να μπορεί ο Δήμος να έχει την κατάλληλη τεκμηρίωση τα θέματα που τον απασχολούν, εκτός του καλωδίου, τις  ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τον  Αλμυρός ποταμό κ.α.».    

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Κοσμήτορας Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Πολυτεχνείο Κρήτης, Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, χαρακτήρισε το θέμα ιστορικό με δεδομένο και το παρελθόν του, καθώς η Κρήτη μέχρι και τη δεκαετία του 1990 υπέφερε από τις διακοπές ρεύματος.

«Σαφώς και η Κρήτη πρέπει  να συνδεθεί με το ηπειρωτικό σύστημα. Ωστόσο αυτό πρέπει να γίνει με ορθολογικό τρόπο, με σωστούς περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς όρους».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών θα έχουν ολοκληρωθεί εντός εξαμήνου.

Στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας παρέστη και ο στενός του συνεργάτης και υποψήφιος διδάκτωρ Πέτρος Ασμαργιαννάκης.

Η υπογραφή έγινε σε πανηγυρικό κλίμα στο δημαρχείο με την παρουσία αντιδημάρχων, μελών του δημοτικού συμβουλίου, τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, τους φορείς της Δαμάστας, εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων.  

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...