Φέρει άξια το μοναχικό σχήμα 15 χρόνια ο Αρχιμανδρίτης της Ι.Μ Αγ. Παντελεήμονα Φόδελε

Petite Perle 300×250

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που, σε κλίμα βαθειάς κατάνυξης και συγκίνησης, έγινε η κουρά και πήρε το μοναχικό σχήμα ο Αρχιμανδρίτης Παντελεήμονας, ο άξιος και αγαπητός σε όλους ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονα στο Φόδελε.

Πήγε ως δόκιμος στη Μονή στις 23 Ιουλίου του 2004 και έξι μήνες αργότερα, στις 16 Ιανουαρίου του 2005, έγινε η κουρά του ως μοναχός από τον πνευματικό του πατέρα και νυν Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, τον πανοσιολογιότατο Μεθόδιο Βερνιδάκη.

Μια ημέρα αργότερα, στις 17 Ιανουαρίου, χειροτονήθηκε διάκονος από τον τότε θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού και νυν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ Μακάριο.

Όπως ο ίδιος ο π. Παντελεήμονας αναφέρει: «15 χρόνια στην αγκαλιά του Αγίου Παντελεήμονα ..15 χρόνια αγάπης , προσφοράς και υπηρεσίας στη γη της επαγγελίας μου, τον επίγειο παράδεισο μου, στο σπίτι μου , στο μοναστήρι όλων εσάς που το έχετε αγαπήσει ! Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!».

Εμείς να τους ευχηθούμε πάντα Άξιος να προσφέρει στη Μονή του Φόδελε και στους πιστούς που τόσα χρόνια τον έχουν αγκαλιάσει αναγνωρίζοντας το έργο και την προσφορά του.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ