Συνδέθηκε ο αγωγός ομβρίων στην Αμμουδάρα στην οδό Μακεδονίας

Τελευταία Ενημέρωση:

Ολοκληρώθηκε ο νέος αγωγός ομβρίων μήκους 150 μέτρων στην Αμμουδάρα, που τοποθετήθηκε στην οδό Μακεδονίας. Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Αμμουδάρας πήρε σάρκα και οστά με το Δήμο Μαλεβιζίου και τη ΔΕΥΑΜ να δρομολογούν την παρέμβαση, επιχειρώντας να δοθεί λύση στην ταλαιπωρία των δημοτών.

Τα τελευταία χρόνια με την πρώτη βροχή η περιοχή γινόταν μη προσβάσιμη, καθώς τα νερά δε διοχετεύονταν στον κεντρικό αγωγό, με αποτέλεσμα να δημιουργούν «λίμνη» εμποδίζοντας τη διέλευση οχημάτων και πεζών, αλλά και παρασύροντας αντικείμενα, όπως κάδους απορριμμάτων. Με την παρέμβαση αυτή η περιοχή συνδέθηκε με τον κεντρικό αγωγό ομβρίων που διέρχεται από την οδό Ανδρέα Παπανδρέου.

Ολοκληρώθηκε και ο αντίστοιχος αγωγός στην οδό Κω

Αντίστοιχη παρέμβαση διευθέτησης των ομβρίων ολοκληρώθηκε και στην οδό Κω το προηγούμενο διάστημα. Τα τελευταία χρόνια κατοικίες και επιχειρήσεις της περιοχής αντιμετώπιζαν συχνά προβλήματα στη διάρκεια των βροχοπτώσεων, με τις κλήσεις προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άντληση υδάτων να είναι συνεχείς.

Με τη διευθέτηση των ομβρίων αναμένεται να ομαλοποιηθεί η πρόσβαση των πεζών και η διέλευση των οχημάτων από τη συγκεκριμένη οδό, αλλά και να προστατευθούν οι περιουσίες των κατοίκων.

Παράλληλα, στο σχεδιασμό του Δήμου Μαλεβιζίου και της ΔΕΥΑΜ μελετάται ένα ευρύτερο πλέγμα παρεμβάσεων, προκειμένου να δοθούν λύσεις, ειδικά σε περιοχές που πλήττονται από τις βροχοπτώσεις.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...