Τρικούβερτο γλέντι στις Κορφές για το νέο φανταράκι τους Κώστα Φαραζάκη

Petite Perle 300×250

Τρικούβερτο γλέντι στήθηκε στις Κορφές, με παραδοσιακά Κρητικά τραγούδια , χορό και Κορφιανές  μαντινάδες για να αποχαιρετήσουν  φίλοι και συγγενείς, ευχόμενοι καλή θητεία, τον Κώστα Φαραζάκη που κλήθηκε να υπηρετήσει την πατρίδα.

Η  Νεολαία του χωριού κι όσοι βρέθηκαν κοντά στο νεαρό Κώστα γλέντησαν υπό τους ήχους της λύρας του Δημήτρη Βερεράκη και το λαούτο  του Δημήτρη Αγγελιδάκη.

Με φαγητό ψημένο στον μεγάλο παραδοσιακό Κορφιανό φούρνο, καλό κρασί από το βαρέλι της μαντινάδας, τσικουδιά και άλλα κρητικά εδέσματα, όλοι το διασκέδασαν με την ψυχή τους.

 Αποκορύφωμα της βραδιάς το ξεχωριστό τραγούδι των μικρών παιδιών του δημοτικού σχολείου, προς τιμήν του φαντάρου,  που χειροκροτήθηκαν θερμά, από τους πολλούς παρευρισκομένους.

Τα αδέλφια  Φαραζάκη, ο Κώστας στην λύρα και ο Βαγγέλης στο λαούτο, στη διάρκεια του γλεντιού, ξεσήκωσαν τη  νεολαία ενώ πήραν κι έδωσαν οι αντικριστές Κορφιανές μαντινάδες,  δημιουργώντας μια μεγάλη  παρέα σαν το παλιό καλό καιρό.

Ο νεαρός στρατιώτης είναι αξάδερφος του προέδρου της Κοινότητας και ιδιαίτερα  αγαπητός σε όλο το χωριό που τον τίμησε σ' αυτή την ξεχωριστή για κάθε άντρα στιγμή, με τις ευχές του για μια  καλή στρατιωτική θητεία να τον συνοδεύουν

mde
dav

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ