Ανοικτά σήμερα τα καταστήματα από τις 11 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα

Τελευταία Ενημέρωση:

Ανοικτά σήμερα τα καταστήματα από τις 11 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα , πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων, όπως προβλέπει ο νόμος .

Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν στις 13 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν ως τις 29 Φεβρουαρίου και όπως έχει καθιερωθεί την πρώτη Κυριακή τους δίνουν τη δυνατότητα στο καταναλωτικό κοινό να κάνει τις αγορές του με το άνοιγμα ωσόσο των εμπορικών επιχειρήσεων να είναι προαιρετικό.

Οι έμποροι καλούν τους καταναλωτές να αξιοποίησουν τις μεγάλες μειώσεις τιμών ενώ οι οργανώσεις των καταναλωτών προτρέπουν όλους να προχωρούν σε αγορές εφόσον πραγματοποιήσουν έρευνα αγοράς με γνώμονα τη σχέση ποιότητας και τελικής τιμής.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ  για την κίνηση των εμπορικών καταστημάτων κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εορταστικής περιόδου, αύξηση πωλήσεων σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018 σημείωσε μόλις το 17% των επιχειρήσεων, ενώ το 49% κατέγραψε μειωμένο τζίρο.

Στα ίδια επίπεδα κυμάνθηκε ο τζίρος των εορτών για το 34% των επιχειρήσεων. Ο κλάδος που επλήγη περισσότερο είναι αυτός της ένδυσης-υπόδησης, ενώ μικρή αύξηση, της τάξης του 1,5%, κατέγραψαν οι πωλήσεις των σούπερ μάρκετ. Τέλος, τέσσερις στους δέκα επιχειρηματίες πραγματοποίησαν προσφορές στα καταστήματά τους κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...