Συνάντηση Ν. Ηγουμενίδη με τον Περιφερειακό Διευθυντή της Πυροσβεστικής

Petite Perle 300×250

Εφ' όλης της ύλης και σε ιδιαιτέρως εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη.

Κατά την συνάντηση των δύο ανδρών τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που αφορούν τις ανάγκες και τα τρέχοντα ζητήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πρώτον, σχετικά με το νομοσχέδιο για τον «Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων» συζητήθηκαν τα κομβικά θέματα της πολιτικής προστασίας, μεταξύ αυτών και η ετοιμότητα των πυροσβεστικών δυνάμεων ως επιχειρησιακός βραχίονας της πολιτικής προστασίας της Κρήτης.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης έχει με παρεμβάσεις του προτείνει την βελτίωση του υπό διαβούλευση Νομοσχέδιου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της θέσης των πυροσβεστών, ενώ υπενθυμίζεται ότι προσφάτως ο βουλευτής Ηρακλείου συμμετείχε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας στην ΠΕ Ηρακλείου με στόχο τον συντονισμό και την περαιτέρω θωράκιση του νησιού, ενώ σχετικά με όλες τις τελευταίες πληροφορίες που αφορούν την Κρήτη, ο Νίκος Ηγουμενίδης επεσήμανε ότι δεν μπορεί να βρίσκεται εκτός Κρήτης ο συντονισμός των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Κρήτης.

Δεύτερον, τέθηκαν θέματα υπηρεσίας, προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής με έμφαση στην αντικατάσταση του απαρχαιωμένου στόλου των οχημάτων (σ.σ. αρκετά είναι 20ετίας),

Τρίτον, στο τραπέζι συζητήθηκαν πλευρές και προτάσεις μετεστέγασης των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής, όπως επίσης και η ανάγκη αναβάθμισης κλιμακίων των Μοιρών, της Σητείας και Σπηλίου με την αναγκαία στελέχωση. Καθώς επίσης και η ανάγκη μόνιμων εναέριων μέσων έρευνας και διάσωσης στην Κρήτη (Super Puma) και ζητήματα αναγκαίων συνεργειών με το ΕΚΑΒ  – που με παρεμβάσεις του βουλευτή Ηρακλείου έχουν τεθεί και συμπεριληφθεί στην επίσημη έκθεση της Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής με στόχο την περαιτέρω θωράκιση του νησιού.

Τέταρτον, ο Νίκος Ηγουμενίδης και ο κ. Λαγουδάκος συζήτησαν και το θέμα της ίδρυσης κλιμακίου πυροσβεστικής στο Αρκαλοχώρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος σύμφωνα με τα αιτήματα του Δήμου και των τοπικών φορέων.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ