Γιώργος Πετούσης: Υποχρέωση μας η προστασία των πολιτών – Ασκήσεις αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης στο Μαλεβίζι

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Στην μεγάλη άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων, που πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στη γέφυρα του ποταμού Δρακουλιάρη παρευρέθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Πετούσης.

Η άσκηση με την ονομασία”ΝΩΕ 2020″ αφορούσε στην ετοιμότητα των αρμόδιων τοπικών υπηρεσιών σε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων που έχουν ως αποτέλεσμα ακόμη και τον εγκλωβισμό ατόμων και κινητοποίησε τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηρακλείου, το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου και Εθελοντικές Ομάδες.

Ο κ. Πετούσης δήλωσε στη Φωνή του Μαλεβιζίου ότι ανάλογες δράσεις θα γίνουν και στο Δήμο Μαλεβιζίου, τονίζοντας ότι: Αρχική μας υποχρέωση είναι η προστασία των πολιτών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπιση καταστροφών. Ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει πρόγραμμα διαχείρισης καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης. Η πρόληψη είναι εξαιρετικά σημαντική σε τέτοιου είδους επικίνδυνες καταστάσεις, γι΄ αυτό θα γίνουν ανάλογες ασκήσεις και στο Μαλεβίζι”.

Συνεχίζοντας ο κ. Πετούσης έδωσε τα συγχαρητήριά του στους εμπλεκόμενους φορείς για την επιτυχία της άσκησης, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης για την πρόσκληση.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...