Προβλήματα από την κακοκαιρία αλλά και ελπίδα αποκατάστασης στις Κορφές

Τελευταία Ενημέρωση:

Με μελανά χρώματα περιγράφει ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κορφών Κώστας Φαραζάκης την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό του, εξαιτίας των πρόσφατων καιρικών φαινομένων αλλά και του παγετού που δε λέει να αποχωριστεί το Μαλεβίζι, δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα σε ότι δεν κατέστρεψε το χαλάζι και οι καταιγίδες. Ωστόσο αναφέρει πως από πλευράς Δήμου Μαλεβιζίου υπάρχει ενδιαφέρον κι αυτό είναι αισιόδοξο.

Όπως ο ίδιος περιγράφει “Πηγαίνοντας το πρωί για μια ακόμα φορά στις μεγάλες καταστροφές στους Αγροτικούς Δρόμους στις Κορφές αντίκρισα το φαινόμενο να είναι οι όχθες των ποταμών άσπρες από τον παγετό (Γιατσο) λες και είχε χιονίσει.”

Η πρώτη αποτύπωση των ζημιών που προκάλεσαν οι τελευταίες κακοκαιρίες, όπως σημειώνει, έχει γίνει από το Δήμο και την κοινότητα, παρουσία των κατοίκων που επλήγησαν, και όπως φαίνεται υπάρχει καλή θέληση από πλευράς δήμου για να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις και να γίνει αποκατάσταση.

Σύμφωνα με τον Φαραζάκη, οι 10 Ιρλανδικές διαβάσεις παραμένουν κλειστές στις Κορφές και οι οι περισσότεροι αγροτικοί δρόμοι είναι αδιάβατοι και επικίνδυνοι για να προσεγγίσουν οι αγρότες τις περιουσίες τους, ωστόσο εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν αναμένεται να τεθούν σε προτεραιότητα από τον Δήμο Μαλεβιζίου.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...