Γιορτή Τριών Ιεραρχών: Εκκλησιασμός, γεύμα αγάπης και γλέντι στο Γάζι

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Μεγάλος σάλος έχει προκληθεί για την εορτή των Τριών Ιεραρχών με το υπουργείο Παιδείας να δηλώνει ότι την “30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και κατά την κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν εκκλησιασμός. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.»

Στο Γάζι οι π. Χρυσόστομος Νικάκης, π. Μιχαήλ Παναούσης και ο θεολόγος καθηγητής Παναγιώτης Ασημακόπουλος θα τιμήσουν τους Τρεις Ιεράρχες παρουσιάζοντας τη ζωή και το έργο τους, ενώ θα ακολουθήσει δείπνο αγάπης και τέλος Κρητικό παραδοσιακό γλέντι με το Μιχάλη Ι. Κουνάλη.

Αναλυτικά:

“Στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών και με τη συνεργασία της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στις Εργατικές Κατοικίες Γαζίου διοργανώνουμε “Εσπερινή εορτή των τριών Ιεραρχών” την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

6:30 μ.μ.: Παρακλητικός κανόνας των Αγίων στον ιερό Ναό.

7:00 μ.μ.: Σύντομη παρουσίαση της ζωής και του έργου των τριών Πατέρων της Εκκλησίας από το θεολόγο Π. Ασημακόπουλο.

7:15 μ.μ.: Δείπνο αγάπης στην αίθουσα κάτω από το Ναό με φαγητά και γλυκά που ο καθένας μας εθελοντικά θα προσφέρει. Μέρος αυτών θα διανεμηθεί σε άπορες οικογένειες της ενορίας.

Επίσης, όποιος και όποια επιθυμεί μπορεί να φέρει τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Θα υπάρξει Κρητικό παραδοσιακό γλέντι με το Μιχάλη Ι. Κουνάλη.

Λήξη εκδήλωσης στις 9:00 μ.μ. Η εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό και εθελοντικό χαρακτήρα. Παρακαλούμε τους μαθητές της περιοχής, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στη δράση αυτή.

Οι διοργανωτές π. Χρυσόστομος Νικάκης π. Μιχαήλ Παναούσης Παναγιώτης Ασημακόπουλος “

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...